Ananászos pulykamell sajtos besamel mártással



Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
a panírozáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa
1 doboz ananászkonzerv
a besamelhez:
5 dkg liszt, 5 dkg margarin
fél l tej
10dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A pulykamellet kiklopfolom, sózom, panírozom a szokott módon. Ezután forró olajban kisütöm, majd tepsibe helyezem. Az ananászt szétosztom a húsira. 

Leöntöm a besamellel (Ami a következőképpen készül: A margarint felolvasztom, ráteszem a lisztet. Habzásig pirítom. Majd felengedem a tejjel és összeforralom. A tűzről félrehúzva a reszelt sajt felét belekavarom és sóval ízesítem.) és egyenletesen rászórom a maradék reszelt sajtot. Forró sütőben a sajtot rápirítom.
Párolt rizs körettel tálalom.
Ananász helyett elkészítettem már brokkolival is, amit előtte meg kell főzni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta