Meggyes szelet


Barátnőmtől való recept, isteni finom, puha sütemény.

Hozzávalók:
25 dkg margarin
10 dkg vaj
1 cs szalagáré
1 tojás
1 tejföl
30 dkg porcukor
  1 ü. meggy befőtt (vagy esetleg 50 dkg friss, kifejtett meggy)
2 cs vaníliás cukor
fél l tej
  liszt

Elkészítése:
A vajat 5 dkg porcukorral, a tojással, csipet sóval jól kikeverem, utána a tejfölt és a szalagárét hozzáadom és annyi lisztet gyúrok hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak (jó lágy legyen). 2 egyenlő részre osztom, kinyújtom tepsi hátulja nagyságúra és lassú tűznél jól átszárítva világosra sütöm.
Krém készítése: a margarint megpuhítom, maradék porcukorral habosra kikeverem. A tejet felforralom, 5 ek lisztet kevés vízzel folyékonyra kikeverem és a tejben rövid ideig főzöm. A tűzről levéve hozzáadom a vaníliás cukrot. Kihűlésig kevergetem. Ha kihűlt a margarinos krémmel jól összedolgozom.
Az első lapra a meggy felét rászórom, majd krém és a meggy másik fele, végül a második lapot ráhelyezem. A tetejére egy üres tepsit rakok, amit súllyal jól megpakolok. Másnapig így hagyom, így lesz nagyon finom puha sütemény.
Tetejét porcukorral meghintem. 


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta