Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Meggyes szelet


Barátnőmtől való recept, isteni finom, puha sütemény.

Hozzávalók:
25 dkg margarin
10 dkg vaj
1 cs szalagáré
1 tojás
1 tejföl
30 dkg porcukor
  1 ü. meggy befőtt (vagy esetleg 50 dkg friss, kifejtett meggy)
2 cs vaníliás cukor
fél l tej
  liszt

Elkészítése:
A vajat 5 dkg porcukorral, a tojással, csipet sóval jól kikeverem, utána a tejfölt és a szalagárét hozzáadom és annyi lisztet gyúrok hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak (jó lágy legyen). 2 egyenlő részre osztom, kinyújtom tepsi hátulja nagyságúra és lassú tűznél jól átszárítva világosra sütöm.
Krém készítése: a margarint megpuhítom, maradék porcukorral habosra kikeverem. A tejet felforralom, 5 ek lisztet kevés vízzel folyékonyra kikeverem és a tejben rövid ideig főzöm. A tűzről levéve hozzáadom a vaníliás cukrot. Kihűlésig kevergetem. Ha kihűlt a margarinos krémmel jól összedolgozom.
Az első lapra a meggy felét rászórom, majd krém és a meggy másik fele, végül a második lapot ráhelyezem. A tetejére egy üres tepsit rakok, amit súllyal jól megpakolok. Másnapig így hagyom, így lesz nagyon finom puha sütemény.
Tetejét porcukorral meghintem. 


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...