Csülök savanyúkáposztaágyon sütve



Nagyon szeretem a savanyúkáposztás ételeket, volt is otthon káposztám, így keresgélni kezdtem a blogok között egy jó recept után. Végül  Zsuzsinál akadtam rá egy olyan receptre, amely a család többi tagjának is megfelelőnek ígérkezett. Első olvasásra is már összefutott a számban a nyál, de amikor elkészítettem és megkóstoltam - hát kár lett volna kihagyni, az biztos. Tényleg fantasztikus íze lesz a káposztának a hús szaftjától, a baconszalonna és a kolbász ízétől.
Szóval tudom ajánlani mindenkinek, akár egy jó kis baráti összejövetelre, kártyázáshoz, borozgatáshoz.
Hozzávalók:  
2 kisebb sertéscsülök
1 kk köménymag
1 kk egész római kömény
2-3 rozmaringág
2 kk erőspaprika krém
2 dl száraz fehérbor
1.5 kg savanyú káposzta
15 dkg gyulai lángolt kolbász
5-6 szelet húsos füstölt szalonna vagy bacon
3 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A csülköket egyik oldalon felszelem és kicsontozom. Tenyérnyi darabokra vágom, sózom, fűszerezem, megkenem a paprikakrémmel és kiolajozott tepsibe rakom. Előmelegített sütőbe nagy lángon minden oldalát megkapatom, mellé dobom a rozmaringot, a meghámozott fokhagyma gerezdeket, 2 fej felnegyedelt lilahagymát és végül a bort és egy kis vizet öntök alá. Alufóliával lefedem és mérsékelt tűzön legalább egy órahosszát sütöm. Ha a hús megpuhult kiszedem és a visszamaradt szaftba belerakom a kimosott savanyúkáposztát, a kolbászt, szalonnát. Erre az ágyra visszahelyezem a csülköket és a félbe vágott lilahagymát. Visszarakom a sütőbe és még legalább 40-50 percig mérsékelt tűzön sütöm, közben néha villával kicsit megforgatom a káposztát, hogy mindenütt egyenletesen piruljon.
Tálalásnál a káposztára tejfölt is rakhatunk.

Megjegyzések

  1. Szia!
    Kérlek nézzél be hozzám, van ott számodra egy ajándék!

    VálaszTörlés
  2. Gizi köszönöm szépen!

    Zsuzsinak meg a receptet köszönöm, tényleg nagyon finom!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Liza!

    Van kedved a filmes játékhoz? Nagyon szívesen olvasnék róla, hogy mik a kedvenc filmjeid, és biztos vagyok benne, hogy más is így van vele. Ha csatlakozol, kérlek látogass el hozzám. Szeretnélek meghívni.

    Nagyon szép hétvégét kívánok Neked!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta