Narancsos mascarponés palacsinta
Hozzávalók a palacsinta tésztához (kb 8-10 palacsintához)
25 dkg liszt
5 dl tej
2 tojás
5 dkg vaj
1 ek cukor
1 db narancs leve
só
a krémhez:
25 dkg mascarpone
1 rúd vanília vagy 2 cs vaníliás cukor
150 ml tejszín felverve
1 db narancs leve
1 db citrom leve, héja
5 dkg cukor
Elkészítése:
A tojásokat, tejet, cukrot, narancslevet, pici sót és a lisztet összekeverem, mixerrel jól kidolgozom, közben a felolvasztott vajat belecsurgatom. Félórát állni hagyom és ugyanúgy kisütöm, mint a hagyományos palacsintát.
A mascarponét a cukorral, narancs - citrom levével, a lereszelt citromhéjjal, vaníliával jól kikeverem. Végül óvatosan hozzáadom a felvert tejszínt.
Ezzel a krémmel egyesével megkenem a palacsintákat. Tetejét szamócalekvárral megkenem és zúzott mandulával leszórom. Tálalásnál narancsgerezdekkel díszítem.
Jáj.....ilyen merényletet ellenem! :-)
VálaszTörlésAnnyira szépséges! El áll a szavam!
Na hat,ez nagyon finom lehet!!!!Imadom a mascarponet!!!
VálaszTörlésAndi! Tényleg finom is, mindenkinek nagyon ízlett a családban. Érdemes kipróbálni.......
VálaszTörlésJudy! Én is nagyon szeretem a mascarponet, neked is ajánlom, biztos ízleni fog:-))
Végem vaaaaaaannn!!! Imádnám így ahogy van!!! Isteni finom lehetett, és a látvány sem utolsó!!!!:)
VálaszTörlésGizi köszönöm! Pedig a kép nem is olyan jól sikerült, de az íze tényleg nagyon finom...!
VálaszTörlésHúha! Ez nagyon jónak tűnik! Legalább végre kipróbálhatom a házi mascarpone receptet is. ;)
VálaszTörlésKöszi Pixie Pie! Érdemes kipróbálni, főleg házi mascarponeval isteni lehet!!
VálaszTörlés