Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Pirított máj kicsit magyarosan


Nem annyira ugrálok a májért, de a gyermekem kedvence. Főleg a csirke májat szereti, de most sertés máj volt otthon. Hosszú keresgélés után Andinál itt találtam a  következő receptet, amit végül elkészítettem. Mint ahogy ő is írja a kicsit lecsós jelleg jó szaftos, karakteres ízt ad neki.
Nagyon fincsi lett, szerepelni fog az étlapunkon.

Hozzávalók:
80 dkg sertés vagy csirke máj
3 paradicsom
2 fehér paprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pár karika füstölt kolbász 
1 kk törött pirospaprika
majoránna
bors, só

Elkészítése:
Kevés olajon kicsit megpirítom a felcsíkozott májat. Hozzáadom a feldarabolt vöröshagymát, felkarikázott paprikát, paradicsomot, kolbászt  és a zúzott fokhagymát. Fűszerezem majoránnával, borssal. Ha szükséges pici vizet öntök alá. Közép erős lángon 10-15 percig együtt párolom, pirítom. Mikor már majdnem kész megszórom a pirospaprikával a színe miatt.
A legvégén sózom. Párolt rizzsel tálalom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...