Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Pirított máj kicsit magyarosan


Nem annyira ugrálok a májért, de a gyermekem kedvence. Főleg a csirke májat szereti, de most sertés máj volt otthon. Hosszú keresgélés után Andinál itt találtam a  következő receptet, amit végül elkészítettem. Mint ahogy ő is írja a kicsit lecsós jelleg jó szaftos, karakteres ízt ad neki.
Nagyon fincsi lett, szerepelni fog az étlapunkon.

Hozzávalók:
80 dkg sertés vagy csirke máj
3 paradicsom
2 fehér paprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pár karika füstölt kolbász 
1 kk törött pirospaprika
majoránna
bors, só

Elkészítése:
Kevés olajon kicsit megpirítom a felcsíkozott májat. Hozzáadom a feldarabolt vöröshagymát, felkarikázott paprikát, paradicsomot, kolbászt  és a zúzott fokhagymát. Fűszerezem majoránnával, borssal. Ha szükséges pici vizet öntök alá. Közép erős lángon 10-15 percig együtt párolom, pirítom. Mikor már majdnem kész megszórom a pirospaprikával a színe miatt.
A legvégén sózom. Párolt rizzsel tálalom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...