Csirkemell gombával, ananásszal
Szeretek csirke- vagy pulykamellből készíteni, mert viszonylag gyorsan kész van és elég változatos, finom kajákat lehet belőlük kihozni. A következő receptet Andinál olvastam, és mivel nekem is megvoltak itthon a hozzávalók időm pedig nem sok volt, így neki láttam gyorsan elkészíteni. Az eredeti recept itt olvasható.
Hozzávalók:
8 szelet csirkemell ( pulykamell is lehet)
ugyanannyi fej gomba
1 konzerv ananász
1 pohár tejföl
1 tojás
3 ek zsemlemorzsa
20 dkg füstölt sajt
só, bors az ízesítéshez
Elkészítése:
A csirkemellet vékonyra szeletelem, kiolajozott vagy vajazott tűzállótálba helyezem, fűszerezem, majd rárakom a megtisztított gombákat, amit szintén sózom, borsozom. Kicsi vizet öntök alá és berakom a sütőbe. Amíg sül elkészítem a mártást. Az ananászt eldarabolom, jól lecsurgatom. A tejfölt, a tojást, az ananászt, a reszelt sajt egy részét és a zsemlemorzsát összekeverem, sózom, borsozom és jól eldolgozom. Amikor a hús és a gomba már jól megpuhult ráöntöm a mártást. Tetejét megszórom a maradék sajttal és még együtt jó 20 percet sütöm. Köretnek párolt rizst készítettem hozzá kukoricával és borsóval.
Nagyon finom lett.
Nagyon finom lett.
Maximálisan egyetértek veled.
VálaszTörlésSokan már divatból sem eszik a csirkét, mert "száraz és ízetlen", pedig ha jól van elkészítve, egészséges és nagyon finom tud lenni! Rengeteg variációja van, és gyorsan készül, ezért is esszük mi is többségében a szárnyasokat.
Ez a recept tökéletes példa rá, el is mentettem! :)
Szép fotó!
Tényleg egyforma az ízlésünk. Imádom!
VálaszTörlésEgyetértek Raindrop-al, mi is csirkések vagyunk!
És a fotó is meseszép!
Köszönöm lányok, kedvesek vagytok.
VálaszTörlésNálunk is legtöbbet szárnyast eszünk,főleg mióta férjem is fogyózik.
Annyi jóság van a blogodban, hogy már nagyon éhes lettem. Pedig csak most múlt el az ebédidő. Nagyon guszta a találás is és nagyon finom lehet!:):):)
VálaszTörlésTücsi nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy tetszenek receptjeink.:)
VálaszTörlés