Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Disznótoros savanyú káposztával kicsit másképp


Kiskuktánál láttam, hogy a  disznótorost nem hagyományosan süti meg. Annyira gusztusos volt - és végül nem sokkal tovább tart elkészíteni -  eldöntöttem, hogy legközelebb én is így készítem el.
Nagyon egyszerű, hiszen csak annyiban más, hogy a hurkát és kolbászt is ugyanúgy felkarikázzuk (persze egy kicsit vastagabbra kb. 2-3 cm-re), mint a krumplit.
A képen ugyan nem látszik, de a hőállótálba alulra egy kg savanyú káposztát raktam, amelyet előtte 1 soron kimostam, erre raktam  a hurka, kolbász, krumpli karikákat. Nem raktam alá zsíradékot, mert a kolbászból sült ki annyi, hogy a káposztának nagyon finom, szaftos ízt adott, viszont a krumpli karikákat enyhén besóztam még mielőtt a tálba raktam.
Jó meleg sütőben 1 órát sütöttem. Lehet kicsit ropogósabbra is sütni, ha valaki úgy jobban szereti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...