Disznótoros savanyú káposztával kicsit másképp
Kiskuktánál láttam, hogy a disznótorost nem hagyományosan süti meg. Annyira gusztusos volt - és végül nem sokkal tovább tart elkészíteni - eldöntöttem, hogy legközelebb én is így készítem el.
Nagyon egyszerű, hiszen csak annyiban más, hogy a hurkát és kolbászt is ugyanúgy felkarikázzuk (persze egy kicsit vastagabbra kb. 2-3 cm-re), mint a krumplit.
A képen ugyan nem látszik, de a hőállótálba alulra egy kg savanyú káposztát raktam, amelyet előtte 1 soron kimostam, erre raktam a hurka, kolbász, krumpli karikákat. Nem raktam alá zsíradékot, mert a kolbászból sült ki annyi, hogy a káposztának nagyon finom, szaftos ízt adott, viszont a krumpli karikákat enyhén besóztam még mielőtt a tálba raktam.
Jó meleg sütőben 1 órát sütöttem. Lehet kicsit ropogósabbra is sütni, ha valaki úgy jobban szereti.
Nagyon egyszerű, hiszen csak annyiban más, hogy a hurkát és kolbászt is ugyanúgy felkarikázzuk (persze egy kicsit vastagabbra kb. 2-3 cm-re), mint a krumplit.
A képen ugyan nem látszik, de a hőállótálba alulra egy kg savanyú káposztát raktam, amelyet előtte 1 soron kimostam, erre raktam a hurka, kolbász, krumpli karikákat. Nem raktam alá zsíradékot, mert a kolbászból sült ki annyi, hogy a káposztának nagyon finom, szaftos ízt adott, viszont a krumpli karikákat enyhén besóztam még mielőtt a tálba raktam.
Jó meleg sütőben 1 órát sütöttem. Lehet kicsit ropogósabbra is sütni, ha valaki úgy jobban szereti.
Bármilyen formában jöhet a hurka :)
VálaszTörlésNagyon guszta ez is! Örülök, hogy ízlett!
VálaszTörlésDe nagyon jó ötlet!
VálaszTörlésLegközelebb így csinálom!
Nagyon guszta!
Köszönöm lányok, érdemes kipróbálni!
VálaszTörlésAnyám. De jó kis kép, és étel ez...:))))
VálaszTörlésSzepyke köszi!
VálaszTörlésTényleg finom lett, nekem jobban ízlik így, mint hagyományosan megsütve.
Zsókának üzenem (valamiért eltünt a megjegyzése), hogy biztos nagyon jó ötlet hurka közé póréhagymát karikázni. Köszi az ötletet!
VálaszTörlésLiza!
VálaszTörlésÉn is hagymával sütöm,én is Zsóka vagyok,és igen,csak jót tesz neki a (bármilyen)hagyma!
Szia Zsóka!
VálaszTörlésA másik Zsóka mint kiderült véletlenül a gombás tortellinihez írta a megjegyzést.
Köszönöm a tanácsot, tényleg finom hagymával, legutóbb én is úgy sütöttem. És köszi, hogy benéztél!