Almás-fahéjas rózsák
Ezt a különlegességet Judithnál láttam meg és egyből beleszerettem. Csodálatosan néznek ki, és az íze is isteni. Szerintem legközelebb dupla adagot készítek belőle. Frissen nagyon finom, de biztosan jó hidegen is, csak ezt már nem érték meg. Ebből az adagból nekem 12 db almarózsa lett. Fázisfotókat itt láthattok a készítésről.
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
3-4 alma
6 ek cukor
2 tk őrölt fahéj
fél citrom
csipet szerecsendió
Elkészítése:
Az almákat jól megmosom, félbevágom, magházát kivágom és jó vékonyra elszeletelem. 2-3 dl vizet felteszek 3 ek cukorral, 1 tk fahéjjal és 2 ek citromlével és mikor forr az almaszeleteket belerakom. Csak addig hagyom benne, hogy könnyen lehessen hajlítani (kb. 2 perc), szűrőkanállal kiszedem és papírtörlőre rakom, hogy jól leitatódjon.
A tésztát vékonyra nyújtom és derelyevágóval 2-3 cm csíkokra vágom. Megszórom fahéj, cukor, szerecsendió és reszelt citromhéj keverékével és ezt is még belehengergetem a tésztába nyújtófával, hogy feltekerésnél ne szóródjon le.
Ezután az almaszeleteket jobbról kezdem el rakni a tésztacsíkokra úgy, hogy kissé fedjék egymást. Majd jó szorosan felcsavarom, de ezt már balról kezdem. A végén a tésztát vizes kézzel összenyomom.
A sütőt 200 fokra előmelegítem, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom az almarózsákat és kb. 25 perc alatt készre sütöm.
Tálalásnál porcukorral megszórom.
Tálalásnál porcukorral megszórom.
Nekem jó édes almám volt, így nem sok cukrot raktam bele, de ha savanyúbb az alma lehet több cukorral készíteni.
Igazi rozsak!!!De jo neznek ki!!!!Lopom is a receptet!!!Szep delutant kivanok!!!
VálaszTörlésJujj de szépek! Szinte érzem, ahogy omlik és roppan! :)
VálaszTörlésNagyon szépek lettek és mennyei lehet az ízük
VálaszTörlésIrtó gusztán néznek ki. Várólistára vettem öket ;-)
VálaszTörlésGyönyörűek lettek!!!! Én is szemeztem a recepttel, de még nem jutottam el odáig hogy megsüssem. Na most nem várok tovább, viszem a receptet!!:)
VálaszTörlésGyonyoruek lettek! Ugy orulok, hogy Nektek is izlett! Koszi, hogy kiprobaltad!
VálaszTörlésNagyon szépek lettek és én nagyon-nagyon éhes lettem! :)
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek a kedves megjegyzéseket, de a fő érdem akitől a recept való - Judithé!
VálaszTörlésNagyon köszönöm neki a receptet!
Judy, Notburga, Gizi érdemes kipróbálni, mert nagyon-nagyon finom desszert.
Pixie Pie, Bianka, Egycsipet szívesen küldenék belőle, de már nem maradt:-))
No, látom későn érkeztem!
VálaszTörlésNem szeretem annyira a leveles tésztát, de ez elképesztően jól néz ki, almával meg főleg.
Baromi szépre megcsináltad. :)
Meg is vígasztalom magam 4-5 db pudingos derelyével. :)
Liza,arata foarte bine!
VálaszTörlésFelicitari Liza!
Raindrop nagyon köszönöm, és szívesen a pudingos derelyét:-))
VálaszTörlésMariana köszönöm, minden jót kívánok Neked is!!
Draga Liza! Nem az enyem az erdem, en is masvalakitol vettem a receptet...
VálaszTörlésHihetetlenul kreativ volt, aki kitalalta, az biztos...
Viszont ezekert, hogy ilyen szepek lettek, igenis, Tied az erdem!
Kedves Judith!
VálaszTörlésAzért, ha te nem készíted el én talán sosem találom meg.
De örülök, hogy nekem is jól sikerült:-)
Kedves Judith!
VálaszTörlésez a süti tényleg nagyon szép és biztos nagyon finom is!holnap meg is sütöm,nagyon jó ötlet gyorsan kész a fagyasztóban pedig érdemes tartani levelestésztát ha vendég jön gyorsan meg lehet csinálni.
köszönjük az ötletet
Eta
Kedves Eta!
VálaszTörlésRemélem jól sikerül és finomak lesznek a rózsáid!
Nálunk(Rácalmás)almavirág fesztivál volt tegnap és lehetett almás sütivel indulni.Én ezt készítettem el,habár almarózsa a neve ...én almavirág nevet adtam neki.A különleges sütik különdíját kaptam meg!!!!Köszönöm nektek!Üdv: Szilvi Rácalmásról
VálaszTörlésKedves Szilvi gratulálunk a különdíjhoz!!!
VálaszTörlésÖrülök, hogy ehhez egy kicsit mi is hozzájárulhattunk!:-)