Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Kekszes finomságok gyerekeknek


A nagyfiúnak mostanában volt a szülinapja. Rendeztünk neki egy zsúrt, ahova elhívta az osztálytársait. A program lovaskocsikázás volt. A gyerekek mind nagyon élvezték. Utána megvendégeltük őket.

Többek között az alábbi kekszes finomságokat készítettük el még előző este. A család apraja nagyja részt vett a gyártásban. @ndre@-tól való a következő nagyon kis bájos édesség! Köszönöm neki, mert nagy sikert aratott, de nem csak a gyerekek, hanem a szülők körében is.


Hozzávalók
25 dkg darált keksz
5 dkg olvasztott margarin
5 dkg porcukor
rumaroma
2 ek kakaópor
annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen
olvasztott csoki a hát bevonásához
francia drazsé
mandulahasáb

Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverem, majd megformázom süninek. A háta részét olvasztott csokiba forgatom. Majd a mandulahasábokkal és a francia drazséval díszítem.


Banános piskótatallér

 
Ez a süti a nagyfiam kedvence, már többször elkészítettük. Olikám egyszer a Hal a tortánban látta meg.

Hozzávalók:
1 csomag piskótatallér
baracklekvár
2 db banán
csokimáz

Elkészítése:
A piskótatallérokat megkenem baracklekvárral, majd kettő közé vékonyra szeletelt banánt teszek és az egészet felszúrom egy fogvájóval. A kész tallérokat csokimázba (olvasztott csoki) megforgatom. A tetejét francia drazséval is díszíthetem, de majdnem célszerű inkább fogvájóval tálalni.Hinnye dinnye

Ez a recept is az internetről van, de már nagyon régen találtam,  többször el is készítettem már. Nem tudom  honnan való, ezért ha valaki ráismerne attól elnézést kérek, hogy nem jelöltem meg, mint forrást.

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
15 dkg olvasztott vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
Kevés tej, hogy jól formázható legyen

fél csomag tortadara
 piros ételfesték
1 db mandula aroma
 zöld ételfesték

Elkészítése:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk. (Kivétel az ételfestékek és a tortadara)
Kétfelé osztom a tésztát, az egyik felébe a piros ételfesték és a tortadarát, a másikba a mandula aromát és a zöld ételfestéket keverem.
A piros masszából kb 5 cm-es átmérőjű golyókat formálok, nekem 8 golyó lett belőle. A zöld tésztát is szétosztom annyi részre amennyi a piros golyó. Majd a pirosakat bevonom a zöld tésztával. Egy éjszakára hűtőbe teszem. Végül, mint a dinnyét cikkekre felszeletelem.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...