Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Pillecukros torta

Múlt héten volt a szülinapom. Hetek óta fundálódtam, milyen tortát készítsek magamnak. Marcipános bevonatút szerettem volna, de sajna nem mertem hozzáfogni. Előtte nap a Lidl-ben is fél órát keringtem, de még mindig nem tudtam eldönteni mi is legyen a torta tetején. Végül feladtam, irány a pénztár. Ekkor a férjem meglátta a pillecukrot. Azt mondta vegyél nekem egy zacsival. Na ekkor ugrott be, mi lenne, ha ezzel vonnám be a tortám. Mikor hazaértünk persze mind a három fiú neki esett a pillecukornak, alig bírtam kiszedni a kezükből, de a felét sikerült megmentenem, hát íme a végeredmény. Na jó nem lett valami gyönyörű, de  ez volt az első ilyen jellegű tortám, az íze azért finom lett.

Hozzávalók:

a krémhez:
2 cs. vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
mázhoz
15 dkg pillecukor
10 dkg porcukor
2 ek. víz
2 ek. étkezési keményítő

Elkészítése:
Először is megsütöm a piskótát. 
Majd a krémet készítem el. A pudingot megfőzöm a tejben. A margarint a porcukorral habosra kikeverem, amit a kihűlt pudinghoz keverem. Ezzel a krémmel megkenem a 4 részre vágott tortát.
 

Máz készítése: vízgőz felett elkezdem kavargatni a pillecukrot. Apránként hozzáadom a többi hozzávalót is. Mikor teljesen folyékonnyá válik ráöntöm a torta tetejére, gyorsan kell vele bánni, mert könnyen dermed.
A tetejét csokimázzal díszítettem.

Valamelyik nap Liza olvasta Gizinél, hogy a pillecukrot házilag is el lehet készíteni. Legközelebb ki fogom próbálni, mert végül is bevált a pillecukros bevonó (finom lett), és legalább a fiúktól sem kell sajnálnom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...