Brokkoli krémleves
A
brokkoli krémlevest nem csak azért kedvelem, mert szerintem a
krémlevesek közül az egyik legfinomabb, hanem magáról a növény élettani
hatásáról is már sok jót hallottam.
Bővebbet itt olvashatunk róla.
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 közepes burgonya
3-4 dkg vaj
1,2 l húsleves vagy 1 húsleves kocka
1 dl tejszín
1 tk ételkeményítő
2 szelet pirítós
10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Először
is a vöröshagymát, fokhagymát megtisztítom és apróra darabolom. A
krumplit is megpucolom és kockára vágom. A brokkolit rózsáira szedem,
megmosom. Én a brokkoli szárát is félig levágom és azt is felkockázom.
A
vajon megdinsztelem a hagymákat, rárakom a brokkoli rózsákat és a
szárat valamint a burgonyát és együtt még 3-4 percig párolom. Felöntöm
a húslevessel (ha nincs vízzel és húsleveskockával), sózom, borsozom és
fedő alatt puhára főzöm.
Kiszedem
a zöldségeket és összeturmixolom (nem botmixerrel, hanem turmixal, mert
így sokkal krémesebb lesz). Fokozatosan hozzákeverem a levest, újra
tűzre teszem.
A
tejszínt elkeverem az étkezési keményítővel úgy, hogy fokozatosan
felhígítom egy kis levessel, majd a többi leveshez adom és
összeforralom.
Feltétnek 2 szelet kenyeret megpirítok és apróra felkockázom, valamint reszelt sajttal tálalom.
Hétvégén nálunk is ez volt, a lányok és én is szeretjük, férjem kevésbé. Guszta nagyon a tied is!
VálaszTörlésA brokkolit, csak levesnek eszem meg, főleg ezt meg is enném annyira guszta :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Mi is nagyon szeretjük, rendszeresen készítem.
VálaszTörlésNagyon köszönöm lányok!
VálaszTörlésNálunk is kedvenc, mindenki szereti, így én is gyakran készítem.