Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Joghurtos meggyes pite


Amilyen gyorsan elkészíthető ez a sütemény olyan gyorsan el is fogy - annyira finom!!!
Ilyenkor nyáron, mikor sokfajta gyümölcs érik többször megsütöm a joghurtos pitét. Egy tartalmasabb leves után második félének is megfelel, de ha váratlan vendég érkezik  is gyorsan összeállítható. Receptjét már fejből tudom, hisz annyira egyszerű, mert a fő mérőeszköz a joghurtos pohár.
Tésztája könnyű a joghurttól - a gyümölcsökkel pedig variálhatjuk az ízhatást. Most a meggyünk érik, de készítettem már cseresznyével, szilvával, sárgabarackkal. 
Ki-ki ízlése szerint variálhatja a gyümölcsöket, lehet több fajtából is. Tetejét esetleg megszórhatjuk durvára vágott dióval, reszelt citromhéjjal.

Joghurtos meggyes pite

Hozzávalók:
3 tojás
2 kis pohár natúr joghurt
3 joghurtos pohár liszt (én felesben réteslisztet használtam)
1,5 pohár cukor
1 pohár olaj
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
csipet só
1 ek cukrozatlan kakaópor
50-60 dkg meggy (kifejtve)

Elkészítése:
A joghurtokat egy tálba öntöm és hozzáadom az olajat, csipet sót, összekeverem. Azért kezdem így, hogy a mércém meglegyen. 
Másik edénybe a tojásokat a cukrokkal egy ovális habverő segítségével habosra kikavarom. Ezt összevegyítem az olajos joghurttal, majd beleszitálom a sütőporos lisztet. Simára kikeverem a tésztát.


Egy normál méretű tepsit (kb.25x35 cm) sütőpapírral kibélelek, a tészta kétharmadát beleöntöm, a maradék tésztába pedig beleszitálom a kakaóport. Jól elkeverem és a többi tészta tetejére öntöm. Habverővel egy kicsit belekavarok, hogy kicsit márványos legyen. Ez idáig kb. 10 perc.


És most jöhet a meggy, amit természetesen előtte kifejtek. (Egy kicsit savanyúnak éreztem, ezért 2 ek cukorhoz hozzáadtam 1 tk fahéjat és ezt a meggyel összekevertem).


Végül a meggyet rászórom a tészta tetejére és előmelegített 160 fokos sütőben kb. 40 percig sütöm (tűpróbával megnézem, mikor jó).


A tészta tetejére sütés előtt szórhatunk még durvára darabolt diót vagy mogyorót is.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...