Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Kráteres pudingos sütemény

Szilveszterre sütöttem  meg ezt a nagyon finom, mutatós süteményt. Nem egészen az eredeti recept alapján készült el (amint a képen is látszik), ugyanis vanília pudingpor helyett csoki pudingpor volt itthon, így a színeket meg kellett fordítanom. A tésztáját világosan hagytam - a kakaópor helyett lisztet tettem még hozzá. 

Íme az eredeti recept:
Hozzávalók: 
a pudinghoz: 2 cs vaníliás pudingpor, 9 dl tej, 4 ek cukor
a tésztához: 5 tojás, 25 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 1 dl tej, 1dl olaj, 25 dkg liszt, 2 ek kakaópor, 1 sütőpor
a mázhoz: 2 pohár tejföl, 4 ek porcukor, 1 vaníliás cukor
                                                                                                              Elkészítése:
A pudingot megfőzöm, félrerakom hűlni.
A tésztájához 5 tojássárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot jól elkeverem. Lassan hozzáadom a tejet, olajat, kakaóport, sütőporral elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, vizes teáskanállal beleszaggatom a hideg pudingot, majd 180 fokon kisütöm. A forró sütire kenem a tejföl (én csak 1 pohár tejfölt használtam), porcukor, vaníliás cukor keverékét, ettől lesz kráteres. Kicsit visszarakom száradni. Végül olvasztott csokoládéval meglocsolom.


Lehet más ízű pudingporral is készíteni a krémet: puncs, eper, banán stb.
Én legutoljára eperpudinggal készítettem. 


                                                                                                           
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...