Babapiskótás torta




Mostanában nem sok új receptet tettem fel a blogra, de ennek bizony elég nyomós oka van: november 3-án megszületett harmadik gyermekem:)). A kicsi és a két nagyobb fiam mellett bizony eddig nem sok időm volt, így hobbimat egy kicsit fel kellett függesztenem. 

Decemberben aztán következtek a születésnapok, ünnepek és újra kedvet kaptam  (na meg egy kis időt) a sütés-főzésre. Egyik-másikat sikerült lefotózni is, így most a sok ünneplés után talán lesz időm felrakni az oldalra. 

Nem nehéz elkészíteni ezt a babapiskótás tortát, amely nagy kedvenc lett a családban. Nagyon ízlett gyermekeimnek is az eper- és csokipuding párosítás.



Hozzávalók:
3 tojás
18 dkg liszt
15 ek cukor
6 ek víz
1 kk szódabikarbona

Krém:
1 cs eperpudingpor
1 cs csokipudingpor
6 dl tej
4 ek cukor

1 cs babapiskóta (+ tej az áztatáshoz)
baracklekvár
4 dl hulala tejszín

Csokimáz:
5 dkg vaj
2 ek kakaópor
5 ek porcukor
3 ek forróvíz


Elkészítése:
A tojássárgáját a vízzel és a cukorral habosra kikavarom. Kemény habnak felverem a tojásfehérjét. A liszthez hozzákeverem a szódabikarbónát. A tojássárgához apránként hozzáadom a lisztet és a
tojásfehérje habot.
Kizsírozott, lisztezett tortaformában közepes hőmérsékleten kisütöm.

Közben elkészítem a krémet.
A pudingokat megfőzöm 3-3 dl tejben. Hagyom kihűlni. A tejszínt felverem kemény habnak. A díszítéshez veszek ki belőle egy keveset a többit pedig belekeverem a pudingokba.
A piskótát kettévágom. Megkenem az eperpudinggal és a lekvárral. Majd rásorakoztatom a kicsit tejben beáztatott babapiskótát. Erre rákenem a csokipudingot és ráhelyezem a piskótalapot.

Elkészítem a csokimázat: A hozzávalókat gőz fölött felolvasztom. Egy kicsit hagyom hűlni, majd ráöntöm a tortára és végül a félretett tejszínhabbal díszítem.




Megjegyzések

  1. Gratulálok a pici babához!!!!

    Nagyon guszta a torta!! Várom a többi szuper receptet.:)

    VálaszTörlés
  2. Szívből gratulálok a csöppséghez, jó egészséget kívánok nektek!

    Ez a torta szerintem az én lányaimnál is kedvenc lenne. :))

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen Gizi!
    Igérem hamarosan jelentkezek az újabb receptekkel! Van még egy pár fel nem töltött recept a tarsolyomban.

    VálaszTörlés
  4. Egycsipet neked is nagyon köszönöm!
    Valóban nagyon jó öszhangba van ez a párosítás , de az igazi érdekességét a baracklekvár adja. Próbáld ki te is.

    VálaszTörlés
  5. Sok boldogságot a babához
    a torta nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Bianka!
    A nagy legény szépen cseperedik!
    Igen nagyon fini volt a torta.

    VálaszTörlés
  7. Gratulálok a három gyermekhez. Csodálatos anya vagy, ha még erre is tudsz időt szakítani, hogy ilyen költeményeket készítesz:))Elvittem a receptet.Köszönöm!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta