Kiemelt bejegyzés

Csörögefánk

Egy vasárnap délután nagyon sütemény éhesek voltunk, így valami gyors, egyszerű finomságot kellet kitalálnom. Már rég készítettem csörög...

Saslik


Család kedvence a saslik. Talán azért készítem ritkábban, mert az előkészület egy kicsit hosszadalmas (mire mindent felkockázok, nyársra húzok), de a végeredményért megéri. Na meg persze a saláta és a pita elmaradhatatlan hozzá. Ezzel vendégeltem meg barátnőimet is születésnapomon.

Hozzávalók:
csirkemell filé
gyros fűszerkeverék
gomba
csirkemáj
császárszalonna
koktélparadicsom
vöröshagyma
krumpli

 A felkockázott csirkemellet leszórom gyros fűszerkeverékkel, amit egy pár órahosszára állni hagyok. A többi hozzávalót is felkockázom, végül mindent sorba felhúzok a nyársakra (kivéve a krumpli). 
A krumplit megpucolom, felkarikázom. A tepsit olajjal kikenem, belepakolom a krumplit, befűszerezem, majd rásorakoztatom a nyársakat. Végül kevés olajjal lecsurgatom. Alufóliával letakarva közép meleg sütőbe rakom. Mikor a krumpli megpuhul az alufóliát leveszem róla és visszatolom a sütőbe pirulni. A nyársakat is megforgatom és még a másik felét is pirulásig sütöm.
Házi készítésű pitával és görög salátával tálalom.
Az lesz a jó mikor a szabadban gyújtott tűznél sütögethetjük ki.



8 megjegyzés:

  1. Látom már nyári hangulatban vagy :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, már ez olyan szabadtéri hangulatot ad!

    VálaszTörlés
  3. Én is nagyon szeretem, jó lenne a szabadban készíteni :)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk szombaton volt saslik :)
    Talán holnap vagy utána meg is írom...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szeretjük,már tervezzük mi is hogy kint összehozunk egy sütögetést:-)

    VálaszTörlés
  6. Anikó,díjaztalak,nézz be hozzám kérlek!

    VálaszTörlés
  7. Anazar!
    Igen végre kezd már jó idő lenni. Hurrááá...!!!

    Éva!
    Nagyon szépen köszönöm. Igen már nagyon várom.

    Bianka!
    Köszike! Igen az lesz ám az igazi hangulat.

    BeckZsu!
    Már várom a receptedet.

    Ditta!
    Ne hagyjátok ki!

    Edó!
    Nagyon szépen köszönjük az elismerést!

    VálaszTörlés
  8. 2012-es Erdelyi Konyha Kalendarium
    receptbeszerzésbe kezdtem.
    Egyelőre a május hónap receptjeihez.
    Ha van kedved tisztelettel felkérnélek pár receptet küldjél nekem, tiszteletpéldány ellenértékében.
    Ebben lehet előétel, leves, főétel és desszert. Előre is köszönöm Jutka.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...