Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Húsvéti bárány torta


Egy kicsit elkésve, de sajnos csak most van időm feltenni ennek a húsvéti tortának a receptjét, no de nem baj, jövőre is lesz húsvét!:))
A tortát illetve receptjét Yasminánál találtam és nagyon megtetszett. 
Húsvét vasárnap ebédre voltunk hivatalosak a keresztfiamékhoz. Gondoltam kedveskedek neki ezzel a barikával. Nagyon örült neki, az apukája szerint nem is szabad lett volna felszelni, mert ez így nagyon szép.

Hozzávalók:
7 tojás
28 dkg cukor
7 ek olaj
 14 ek víz
 28 dkg liszt
 2 dkg kakaópor

mézeslaphoz:
 15 dkg méz
7 dkg vaj
2 tojás
15 dkg porcukor
2 tk  fahéj
1 tk szódabikarbóna
2 evőkanál víz
50 dkg liszt

kb fél l tejszínhab
 5 dkg csoki

A szokásos módon elkészítem a piskótát. Alaposan kikeverem a tojássárgáját az olajjal és a vízzel. Elvegyítem a lisztet a szódabikarbónával. Összeállítom a piskótát és gáztepsiben kisütöm.

Közben elkészítem a a mézes lapot is. A mézet és a vajat felolvasztom. A porcukrot a vízzel  és a tojással elkeverem. A lisztet, szódabikarbónát és a fahéjat elvegyítem. Majd az összes hozzávalót egy tálba összekeverem. Pár órára hűtőbe teszem.

Elkészítem a barika sablont. Kinyújtom fél cm vékonyra a mézes lapot és éles késsel körbevágom. 

Nekem ebből a mennyiségű mézesből készült egy nagy bárány és 5 pici bárány, valamint egy tucat tojás vagy bármilyen forma készíthető.

Ezeket kisütöm zsírpapírral kibélelt tepsiben. Majd rárakom a barikákat a piskótára és körbe vágom őket.


A piskótát ezután kettőbe vágom és megtöltöm lekvárral, majd kívülről tejszínhabbal bevonom. Ráhelyezem a barikát. Olvasztott csokival megrajzolom a kontúrokat és a szőrét tejszínhabból készítem el.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...