Zöldborsókrémleves


Családom nagyon szereti a krémleveseket, többek között a zöldborsó is nagy kedvenc. Aktuális is, hiszen itt lesz nemsokára a borsószezon ideje. Most még mirelit borsóból készítettem méghozzá 1 kilóból, mert a múltkor csak fél kilóból készült és bizony nem is lett elég. Ebből nem lehet eleget főzni, mert szerintem olyan finom, hogy eteti magát. Hozzáteszem, hogy öt felnőtt ember eszik belőle.

Hozzávalók: 5 főre
1 kg mirelit zsenge zöldborsó
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 közepes krumpli
2 dl tejszín
fél húsleveskocka

A vöröshagymát feldarabolom és a vajon megdinsztelem. Mikor majdnem jó 1 mokkáskanál cukorral megszórom és kicsit együtt megpirítom. Hozzáadom a zöldborsót, a megpucolt, felkockázott krumplit, együtt átdinsztelem és felöntöm kb.1 liter vízzel. Beleteszem a húsleveskockát, sózom, borsozom és puhára főzöm. 


Mikor jó a borsót kiszedem a levéből (átszűröm) és botmixerrel pürésítem. Végül összekeverem a levet a borsópürével, hozzáadom a tejszínt és együtt még összemelegítem. 
Pirított kenyérkockával, reszelt sajttal tálalom.





Megjegyzések

  1. Zöldborsót szeretem, de krémnek mg nem ettem. Finom lehet

    VálaszTörlés
  2. Bianka érdemes elkészítened, mert tényleg nagyon finom. Én is csak mostanában szoktam készíteni krémleveseket.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta