Gyümölcsös alagút
Megint egy sütés nélküli, de nagyon finom, különleges desszert receptjét írom le. Bármilyen gyümölcsöt tehetünk bele, én most málnával és sárgabarackkal készítettem.
Hozzávalók:
3 és fél (kis) pohár tejföl
1 cs zselatin
6 ek cukor
2 dl tejszín
20 dkg málna
6 db barack
babapiskóta
A tejfölt, cukrot, zselatint összekeverem, felmelegítem, de nem szabad forralni. A tejszínt kemény habbá verem és a langyosra hűlt tejfölhöz lazán hozzákeverem.
Egy őzgerinc formát folpack-kal kibélelek, a massza harmadát beleöntöm, feldarabolt málnát rárakom, majd újra öntök a masszából, erre a barackot rakom, végül a maradék tejfölös krém. Tetejét kirakom babapiskótával és pár órára hűtőbe rakom. Ha már jól megdermedt kiborítom a formából és felszeletelem.
Tejföl helyett joghurttal, gyümölcs joghurttal is készíthetjük.
Nagyon mutatós, finom desszert lehet :)
VálaszTörlésNagyon guszta, finom desszertet csináltál!
VálaszTörlésmilyen egyszerű és mennyire finom!
VálaszTörlésNagyon tetszik! Ügyes vagy!
VálaszTörlésSzerintem is nagyon mutatós! A tejszín, tejföl gyümölcs keverék pedig, nálam bármikor jöhet!:)
VálaszTörlésNem csak mutatós, de imádnivaló
VálaszTörlésNagyon guszta lett, jöhetne belőle egy szelet! :) Én is szeretem ezeket a hideg, tejfölös édességeket. :)
VálaszTörlésLányok köszönöm a kedves hozzászólásotokat, díjat is nyertem vele a Laptopkonyha.hu oldalon.:)
VálaszTörlésGratulálok, megérdemelten!!!
VálaszTörlésHát ez a tekercs nagyon-nagyon jól néz ki és gyönyörű:):):)
VálaszTörlés