Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Gyümölcsös alagút



Megint egy sütés nélküli, de nagyon finom, különleges desszert receptjét írom le. Bármilyen gyümölcsöt tehetünk bele, én most málnával és sárgabarackkal készítettem.

Hozzávalók:
3 és fél (kis) pohár tejföl
1 cs zselatin
6 ek cukor
2 dl tejszín
20 dkg málna
6 db barack
babapiskóta

A tejfölt, cukrot, zselatint összekeverem, felmelegítem, de nem szabad forralni. A tejszínt kemény habbá verem és a langyosra hűlt tejfölhöz lazán hozzákeverem.
Egy őzgerinc formát folpack-kal kibélelek, a massza harmadát beleöntöm, feldarabolt málnát rárakom, majd újra öntök a masszából, erre a barackot rakom, végül a maradék tejfölös krém. Tetejét kirakom babapiskótával és pár órára hűtőbe rakom. Ha már jól megdermedt kiborítom a formából és felszeletelem.

Tejföl helyett joghurttal, gyümölcs joghurttal is készíthetjük.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...