Spagetti Emiliana
Közeli olasz kisvendéglőből hozta haza nagylányom ezt a receptet, párja egyből el is készítette. Nagy sikert aratott, így azóta én is többször az étlapra tűzöm. A fotók nem a legjobban sikerültek, de az íze kifogástalan.
1 közepes fej vöröshagyma
25 dkg bacon szalonna
2-3 ek olívaolaj
25 dkg bacon szalonna
2-3 ek olívaolaj
25 dkg zöldborsó
25 dkg spagetti
5 dl főzőtejszín
1-2 ek cukor
1 ek ételízesítő ( el is maradhat)
1 tk oregano
1 tk bazsalikom
bors
reszelt sajt
Elkészítése:
A bacon szalonnát apróra felkockázom és az olajon odateszem pirítani. A vöröshagymát is apróra darabolom, hozzáadom és együtt pirítom. Nagyon szeretem az ilyen jellegű ételeket wokban készíteni.
Mikor már majdnem jó ráteszem a zöldborsót (mirelit is lehet) és együtt tovább párolom, pirítom.
5-10 perc után ráöntöm a tejszínt, beleteszem a cukrot. Fűszerezem bazsalikommal, oreganóval, borssal. Sózni nem nagyon kell, mert a bacon is sós.
Lefedem és addig főzöm míg a borsó megpuhul.
Lefedem és addig főzöm míg a borsó megpuhul.
Közben a spagettit kifőzöm a szokásos módon.
Végül a tésztát és a ragut összekeverem.
Tálalásnál reszelt sajtot szórok a tetejére.
Tejszínes-sonks-borsós tészta mindig jöhet :)
VálaszTörlésMinden alapanyagát szeretem
VálaszTörlésEz nálunk is nyerő lenne :)! Megjegyeztem!!
VálaszTörlésHát ezt mi is szeretnénk, vittem a receptet, ha nem baj.
VálaszTörlésDe finom összetevők, látom, érdemes kipróbálni!
VálaszTörlésMeggyőztél. Nagyon guszta. :)))
VálaszTörlésNagyon szívesen a receptet és mindenkinek ajánlom, érdemes elkészíteni, mert nagyon fincsi!
VálaszTörlésEzt én is elkészítem,mert finom és semmi nagy macera!!!viszem a receptet!!!Liza! Köszi! ideérek ám,ha lassan is!!!!
VálaszTörlésMellissima örülök, hogy meglátogatsz és annak is, hogy kiválasztod a recetjeimet, nagyon köszönöm!!!:)
VálaszTörlés