Spagetti Emiliana


Közeli olasz kisvendéglőből hozta haza nagylányom ezt a receptet, párja egyből el is készítette. Nagy sikert aratott, így azóta én is többször az étlapra tűzöm.  A fotók nem a legjobban sikerültek, de az íze kifogástalan. 

Hozzávalók 4 személyre: 
1 közepes fej vöröshagyma
25 dkg bacon szalonna
2-3 ek olívaolaj
25 dkg zöldborsó
25 dkg spagetti
5 dl főzőtejszín
1-2 ek cukor
1 ek ételízesítő ( el is maradhat)
1 tk oregano
1 tk bazsalikom
 bors
reszelt sajt


Elkészítése: 
A bacon szalonnát apróra felkockázom és az olajon odateszem pirítani. A vöröshagymát is apróra darabolom, hozzáadom és együtt pirítom. Nagyon szeretem az ilyen jellegű ételeket wokban készíteni.



Mikor már majdnem jó ráteszem a zöldborsót (mirelit is lehet) és együtt tovább párolom, pirítom. 


5-10 perc után ráöntöm a tejszínt, beleteszem a cukrot. Fűszerezem bazsalikommal, oreganóval, borssal. Sózni nem nagyon kell, mert a bacon is sós.
Lefedem és addig főzöm míg a borsó megpuhul.


Közben a spagettit kifőzöm a szokásos módon. 


Végül a tésztát és a ragut összekeverem.


Tálalásnál reszelt sajtot szórok a tetejére.

Megjegyzések

  1. Tejszínes-sonks-borsós tészta mindig jöhet :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nálunk is nyerő lenne :)! Megjegyeztem!!

    VálaszTörlés
  3. Hát ezt mi is szeretnénk, vittem a receptet, ha nem baj.

    VálaszTörlés
  4. De finom összetevők, látom, érdemes kipróbálni!

    VálaszTörlés
  5. Meggyőztél. Nagyon guszta. :)))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szívesen a receptet és mindenkinek ajánlom, érdemes elkészíteni, mert nagyon fincsi!

    VálaszTörlés
  7. Ezt én is elkészítem,mert finom és semmi nagy macera!!!viszem a receptet!!!Liza! Köszi! ideérek ám,ha lassan is!!!!

    VálaszTörlés
  8. Mellissima örülök, hogy meglátogatsz és annak is, hogy kiválasztod a recetjeimet, nagyon köszönöm!!!:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta