Linzer variációk
Ezeket a linzereket Gazdakörünk mikulás ünnepségére készítettük. Az a jó benne, hogy jóval előbb kisüthetjük, mert pár nap múlva is puha marad, sőt ha marad belőle az sem baj, mert egy hét múlva is még ugyanolyan finom. Az alsó képen látszik, hogy a leírt adagból 3 nagy kb. 32 cm-es tálcával lesz.
Hozzávalók:
1 kg liszt
50 dkg Rama
25 dkg porcukor
4 tojássárgája
2 csipet só
2 vaníliás cukor
2 tk szódabikarbóna
1 kis pohár tejföl
1citrom reszelt héja
az összeállításhoz:
15 dkg étcsoki
2 ek olaj
lekvár
mogyorókrém
Amikor kihűl a szív formájút csokiba mártom (amihez 15 dkg étcsokit 2 ek olajjal gőz fölött megolvasztok), majd rácsra rakom száradni.
A linzervirágokat megkenem lekvárral és az üres közepű virágokat rányomom. Végül porcukorral meghintem.
Nagyon szépek így együtt! Szeretem az "egy tésztából többfélét" recepteket.
VálaszTörlésAnnyira finomak tudnak lenni ezek a linzer sütemények! Nagyon guszták !
VálaszTörlésNagyon szeretem a linzer süteményeidet. Annyira jól néznek ki.A legegyszerűbb süti, amit érdemes készíteni. Mentettem.Köszi.:))
VálaszTörlésKöszönöm szépen, örülök, hogy tetszik Nektek is!:) Érdemes felezni a hozzávalókat, mert ebből az adagból igen sok lett!
VálaszTörlés