Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Ostya szalámi és havas fenyőEzek az apró csemegék is még a gazdaköri gyerekek mikulás ünnepségére készültek  a mézesek és linzerek mellé. 
Az ostya szalámit már nagyon régen elszerettem volna készíteni, eddig mindig szomszédasszonyom lepett meg kóstolóval, pillanatok alatt el is tüntettük. 

Ostya szalámi

Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg étcsoki
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
20 dkg vaj
20 dkg darált keksz
20 dkg durvára vágott dió
10 dkg mazsola
1 cs ostyalap (4-5 lap)

Nagyon finom nassolni való, lehet dúsítani szárított gyümölccsel, mogyoróval, mandulával, csokidarabokkal, kókuszreszelékkel - igazi karácsonyi desszertet varázsolhatunk belőle.


Gőz fölött a tojásokat a cukorral jól elkeverem, míg a cukor el nem olvad, majd még a gőz fölött hagyva hozzádobom a vajat, csokit és vaníliás cukrot. Mikor minden elolvadt leveszem a tűzről és hozzáadom a kekszet, diót, mazsolát, (más dúsítót) és jól összekeverem. Az ostyalapokat egymás után nedves törlőruhába csomagolom (pár perc, míg megpuhul és feltekerhető), megtöltöm a krémmel és a ruha segítségével felcsavarom. Végül alufóliába csavarom és mikor már jól megszilárdult szeletelhető. 

Valahol láttam, hogy tekercsnek van elkészítve, legközelebb az egész ostyalapot lekenem a krémmel és úgy tekerem fel, mint a bejglit. Meglátjuk melyik megoldás a jobb.


Havas fenyő


Hozzávalók:

50 dkg darált keksz
25 dkg olvasztott vaj vagy margarin
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
pici tej hogy jól formázható legyen

1 db mandula aroma
1 db zöld ételfesték
kókuszreszelék

A hozzávalókat jól összedolgozom. A mandula aromát és a zöld ételfestéket is belekeverem. A masszából kb 5 cm-es átmérőjű golyókat formálok. Egyesével lemérem, hogy egyforma nagyságúak legyenek és kúp formájúra megformázom őket. Végül kókuszreszelékkel leszórom.
Nagy sikert aratott a gyerekeknél, gyorsan elfogyott.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...