Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Túrós guba


Nem is tudom minek nevezzem, mert túrós gubának indult, de mire kész lett a végeredmény alapján túrós máglyarakásra hasonlít. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nagyon finom lett, azt hiszem ezt többször is elkészítem. Brigi lányom szerint finomabb, mint a mákos guba és még finomabb lenne, ha kevés almát is raknék bele.....na, akkor aztán tényleg nem hasonlítana a máglyarakásra?!:))

Hozzávalók: 
10 db kifli
50 dkg túró (jó minőségű)
5 dl főző tejszín (10 %-os)
2-3 dl tej
6 tojás
25 dkg cukor
2 vaníliás cukor
10 dkg mazsola
lekvár
citromhéj

A kifliket 1 cm-re felkarikázom. A túrót, 20 dkg cukrot, vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, tejszínt jól elkeverem, végül al tejet is hozzákeverem ( a kifli minőségétől is függ, ha szárazabbnak érezzük tehetünk több tejet is hozzá). 


A kiflikre öntöm a túrós masszát, átkeverem és egy kivajazott tepsibe rakom. Rászórom a mazsolát, megkenem baracklekvárral. 
Előmelegített sütőbe rakom és 150 fokon 10-15  percig sütöm. Addig a tojások fehérjét félig felverem, majd hozzáadva az 5 dkg cukrot és kevés vanília aromát keményre felverem.


A sütőből kiveszem a túrós kiflit és a habot a tetejére kenem. Visszarakom és még 10-15 percet sütöm, addig míg a hab a tetején megpirul.



Szerintem nagyon jó állaga lett, nem mancsosodott el, de nem is száraz, kicsit hűlve jól szeletelhető.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...