Túrós guba


Nem is tudom minek nevezzem, mert túrós gubának indult, de mire kész lett a végeredmény alapján túrós máglyarakásra hasonlít. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nagyon finom lett, azt hiszem ezt többször is elkészítem. Brigi lányom szerint finomabb, mint a mákos guba és még finomabb lenne, ha kevés almát is raknék bele.....na, akkor aztán tényleg nem hasonlítana a máglyarakásra?!:))

Hozzávalók: 
10 db kifli
50 dkg túró (jó minőségű)
5 dl főző tejszín (10 %-os)
2-3 dl tej
6 tojás
25 dkg cukor
2 vaníliás cukor
10 dkg mazsola
lekvár
citromhéj

A kifliket 1 cm-re felkarikázom. A túrót, 20 dkg cukrot, vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, tejszínt jól elkeverem, végül al tejet is hozzákeverem ( a kifli minőségétől is függ, ha szárazabbnak érezzük tehetünk több tejet is hozzá). 


A kiflikre öntöm a túrós masszát, átkeverem és egy kivajazott tepsibe rakom. Rászórom a mazsolát, megkenem baracklekvárral. 
Előmelegített sütőbe rakom és 150 fokon 10-15  percig sütöm. Addig a tojások fehérjét félig felverem, majd hozzáadva az 5 dkg cukrot és kevés vanília aromát keményre felverem.


A sütőből kiveszem a túrós kiflit és a habot a tetejére kenem. Visszarakom és még 10-15 percet sütöm, addig míg a hab a tetején megpirul.



Szerintem nagyon jó állaga lett, nem mancsosodott el, de nem is száraz, kicsit hűlve jól szeletelhető.


Megjegyzések

  1. Ez valóban nagyon finom lehet. Mákosgubát ettem már, de túrósat nem és ez azért nem teljesen olyan ! Nagyon fincsi lehet! Guszta !

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta!!! Teljesen mindegy minek is nevezzük, nagyon finom lehet így is, na de almával meg főleg.:)

    VálaszTörlés
  3. Éva, Gizi köszönöm szépen, tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálnotok!:)

    VálaszTörlés
  4. Ez a túros nagyon finoman hangzik és jól is néz ki. Milyen jó ötlet annak, aki nem szereti a mákos gubát. Mentem.Köszi:))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Hortobágyi húsos palacsinta

Pacalpörkölt