Joghurtkrémes szülinapi torta
Unokatesóm szülinapjára készítettem ezt a tortát. Tejszínhabbal és virágmotívummal díszítettem. A krémje pedig vaníliás, eperjoghurtos, és egy pikáns lekvárral tettem egyedivé - saját készítésű rózsa lekvárral.
Hozzávalók:
7 tojásos vizes piskóta (7 tojás, 7 ek. olaj, 14 ek. víz, 35 dkg liszt, 35 dkg cukor)
5dl epres joghurt
15 g zselatin
7 dl kemény habnak felvert hulala
3dl tej
1 cs főzés nélküli vanília puding
1 citrom reszelt héja
lekvár (ez esetben rózsa lekvár)
A szokásos módon kisütöm a piskótát (szív tortaformában). Mikor készen van hagyom kihűlni, majd 3-ba vágom.
Közben elkészítem a krémet: A joghurthoz hozzáadom a zselatint és addig melegítem, amíg elolvad benne. Majd hozzákeverek 2 dl tejszínt (ami már fel van verve).
Az egyik tortalapot visszarakom a tortasütő formába. Megkenem lekvárral, ráöntöm a joghurtkrémet. Hagyom dermedni, ezért hűtőbe rakom. Majd ráborítom a második piskótalapot.
A tejben elkeverem a vaníilia pudingport. Hozzáadok 2 dl hulalát. Kicsit hagyom dermedni és megkenem vele a tortát. Erre ráhelyezem a harmadik lapot.
A maradék tejszínhabhoz hozzákeverem a citromhéjat és ezzel kenem le kívülről a tortát.
Végül ízlés szerint díszítem.
Ez a torta valami fantasztikusan finom lehetett! Nagyon szép is!
VálaszTörlésJaj, de nagyon szép!
VálaszTörlésBiztosan finom is volt!
Nagyon gyönyörű ez a torta!Milyen finom lehet.
VálaszTörlésGyönyörű!!! Csodálatos íze lehet.:))
VálaszTörlésSzeretem a joghurtos tortákat! Nagyon ízlésesen lett díszítve! :)
VálaszTörlés