Rántott csirkemell sütőben sütve
Hozzávalók:
2 csirkemell (kb. 80 dkg)
liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj
A husit felszeletelem, kikloffolom, sózom és a szokásos módon bepanírozom. Annyit változtatok rajta, hogy a lisztbe egy kis kanálnyi piros paprikát, a tojásba pedig 1 dl-nyi olajat keverek.
Ha olajat teszünk a tojásba, akkor a hús nem fog kiszáradni, viszont a panír ropogósra sül.
A bepanírozott hússzeleteket tepsibe rakom, amit előtte ecset segítségével kicsit beolajozok. Utoljára nem olajoztam be, mert Delimano tepsiben sütöttem. Ebben garantáltan nem ég le, sütés után szinte egy papírtörlővel eltakarítható a tepsi.
200 fokon és nem légkeveréssel sütöm. Sütés félidejében mikor már szép piros a hús megfordítom és így sütöm készre.
Nem kell letakarni sütés közben, mert a keletkező gőztől elpuhulna a panír.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése