Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Csörögefánk



Egy vasárnap délután nagyon sütemény éhesek voltunk, így valami gyors, egyszerű finomságot kellet kitalálnom. Már rég készítettem csörögefánkot, de szerencsére eszembe jutott. Gyorsan neki is láttam. Pillanatok alatt össze lehet állítani a tésztáját és amíg az olaj forrósodik kinyújtom, formázom és már sütöm is.  


Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 tojássárgája
5 dkg cukor
csipetnyi só
1 kis pohár tejföl
1 kis pohár joghurt
1 ek rum
1 csomag sütőpor

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrok. Leborítva kicsit állni hagyom, majd kinyújtom egészen vékonyra. Derelyevágóval rombusz formára vágom, a közepébe belevágok és ezen az egyik sarkát áthúzom. Bevallom, ezt nem volt időm csak egy-két darabbal megcsinálni, forró lett az olaj és már sütni is kellett. De így is nagyon finom, ropogós lett. Szalvétára szedem, lecsepegtetem és vaníliás porcukorban meghempergetem.

Ha valaki nem szereti ropogósan, akkor a tésztát vastagabbra kell hagyni.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...