Fahéjas pulykamell aszalt gyümölcsökkel



Családunk nagy kedvence, amit általában karácsony szentestéjére készítek el, de bármilyen ünnepi alkalomra megállja a helyét:

Fahéjas pulykamell aszalt gyümölccsel

Hozzávalók:
4 szelet pulykamell
4 szelet füstölt szalonna
4 szelet (füstölt) sajt
1 kis pohár tejföl
cukor
olaj 
fahéj
aszalt gyümölcs (szilva, barack stb.) vagy bármilyen idényjellegű gyümölcs

Elkészítése:
A pulykamelleket kiklopfolom, sózom, megforgatom fahéjban és kevés kókuszzsírban hirtelen kisütöm. Hőálló tálba vagy tepsibe fektetem, minden szelet húsra szalonnát, sajtot rakok. A visszamaradt zsíradékon kevés cukrot karamellizálok, összekeverem a tejföllel. Kicsit összeforralom és ráöntöm a hús szeletekre. Végül az aszalt gyümölcsöt is mellé rakom. Addig sütöm míg a teteje kicsit megpirul.
Képet majd kicsit később tudok feltenni ,  mert most nem lett jó :-(







Megjegyzések