Vendégváró rakott csirkemell



Tökéletes hétvégi fogás, de karácsonykor az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Többször megsütöttem már Széll Tamás rakott csirkemell receptjét, de most egy kis módosítással készítettem el. Az eredeti recept is nagyon finom, de így szerintem még ízletesebb és aránylag könnyen elkészíthető.
Vendégvárónak is nagyon jó, azért is, mert pár órával előbb vagy előző nap is kisüthetjük. Hidegen nagyon szépen felszeletelhető, fogyasztás előtt kicsit berakjuk a sütőbe vagy a mikróba.

Hozzávalók:
Kb 80 dkg csirkemell
20 dkg bacon szalonna
4 tojás
25 dkg sajt
2 dl 20 százalékos főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A csirkemellet felszeletelem, gyengén kikloffolom, majd sózom, borsozom.
Egy hosszúkás jénai tálat kibélelem a baconnal úgy, hogy kilógjon az edényből.
A csirkemell szeleteket lisztbe, majd felvert tojásba mártom. A bacont meghintem szeletelt sajttal, erre jön a panírozott csirkemell, sajtot teszek rá, majd ismét hús, addig ismétlem, míg el nem fogy a hús szelet.
A tejszínbe sót, a lereszelt fokhagymát, valamint a kimaradt tojást belekeverem és az utolsó rétegre öntöm. Végül még egy réteg reszelt sajttal megszórom. A bacont a tetejére hajtom, alufóliával betakarom és már sütöm is.


180 fokon 35-40 percet sütöm, majd az alufóliát leveszem és még kb. 15 percig rápirítok.  Kicsit hűlni hagyom, úgy szebben szeletelhető.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Hortobágyi húsos palacsinta

Pacalpörkölt