Kefires kókuszos (fakanalas)



 Vasárnap délutáni desszertünk. Egyszerűen kisüthető és nagyon finom. A lágy tészta és a belsejében a csoki öntet igazi ízharmónia. 

Tészta:
száraz hozzávalók:
  • 350 g liszt
    150 g kristálycukor
    1 cs vaníliacukor
    1 cs sütőpor
    80 g kókuszreszelék
    nedves hozzávalók:
    500 ml kefir
    2 db tojás
    8 evőkanál olaj (olvasztott zsír)
     
  • Öntet:
    200 g  vaj vagy margarin
    2 ek víz
    4 ek rum
    4 ek kakaópor
    200 g porcukor
     
     
    kókuszreszelék a szóráshoz

    Elkészítése:

    1. A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a nedves hozzávalókat, összeállítom. 
    2. 33x25 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek és a tésztát beleöntöm, egyenletesen elsimítom. 
    3. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm.
    4. Miután megsült, kivesszem a sütőből és egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodok a tésztába, egymástól kb. 3 cm távolságra.
    5. Az öntet hozzávalóit összeolvasztom arra ügyelve, hogy ne forrjon fel. Ezzel locsolom meg még melegen a tésztát, úgy, hogy belefolyjon a lyukakba is. 
    6. Tetejét kókuszreszelékkel megszórom. 
    7. Kicsit hűlni hagyom és már szeletelhető is.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta