Kefires kókuszos (fakanalas)
Vasárnap délutáni desszertünk. Egyszerűen kisüthető és nagyon finom. A lágy tészta és a belsejében a csoki öntet igazi ízharmónia.
Tészta:
száraz hozzávalók:
- 350 g liszt150 g kristálycukor1 cs vaníliacukor1 cs sütőpor80 g kókuszreszeléknedves hozzávalók:500 ml kefir2 db tojás8 evőkanál olaj (olvasztott zsír)
- Öntet:200 g vaj vagy margarin2 ek víz4 ek rum4 ek kakaópor200 g porcukorkókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítése:
- A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a nedves hozzávalókat, összeállítom.
- 33x25 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek és a tésztát beleöntöm, egyenletesen elsimítom.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm.
- Miután megsült, kivesszem a sütőből és egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodok a tésztába, egymástól kb. 3 cm távolságra.
- Az öntet hozzávalóit összeolvasztom arra ügyelve, hogy ne forrjon fel. Ezzel locsolom meg még melegen a tésztát, úgy, hogy belefolyjon a lyukakba is.
- Tetejét kókuszreszelékkel megszórom.
- Kicsit hűlni hagyom és már szeletelhető is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése