Kókuszos kocka liszt és cukor nélkül
Régi kedvenc süteményünk a kókuszos kocka. Most egy egészségesebb változatát készítettem el, amit diétázók, cukorbetegek és IR-esek is nyugodtan fogyaszthatnak. Azt hittem a gyerekeknek nem fog ízleni, de szerintem észre sem vették a különbséget, ugyanúgy csipegették a tányérról. Azt mondták, ha nem árulom el észre sem veszik, ugyanolyan finom, mint a hagyományos kókusz kocka.
8 tojás (L-es)
10 dkg eritrit (vagy más cukorpótló)
1 evőkanál útifűmaghéj
10 dkg kókuszreszelék
Hozzávalók a mázhoz:
10 dkg kókusz zsír
2 ek kakaópor
8 dkg eritrit
kb másfél deci víz
1 ek rum aroma (opcionális)
15 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítése :
A tojásokat szétválasztom, a tojássárgáját az eritrittel habosra keverem, a tojásfehérjét is felverem habnak.
A tojássárgája habhoz hozzáadom a kókuszreszeléket, az útifűmaghéjat és óvatosan hozzákeverem a tojásfehérje habot.
Sütőpapírral kibélelt kb. 20x30 cm-es tepsibe öntöm és előmelegített sütőben először 200 fokon 10 percig, utána 180 fokon kb. 20 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm jó-e.
Mikor kihűlt kockákra darabolom és a közben elkészített mázba mártom, lecsurgatom és a kókuszreszelékben megforgatom.
Máz készítése:
Gőz fölött a kókusz zsírt, eritritet, kakaóport, rumaromát és a vizet átmelegítem és ebbe mártom a sütemény darabkákat.(Bevallom megkóstolva nekem egy kicsit keserű lett, ezért még adtam hozzá egy kis folyékony édesítőt.)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése