Boci szelet IR diétásan






Régen, még mielőtt kiderült az IR-em a boci szelet volt az egyik kedvenc süteményem. Eldöntöttem, hogy elkészítem a diétás változatát is, hiszen most már csak ilyeneket ehetek.
Nagyon finom lett, talán legközelebb a túróba egy kicsi tejfölt is teszek, hogy lágyabb legyen, vagy a kisült tészta tetejére pici édesítős tejfölt teszek és pár percre vissza rakom a sütőbe (úgy, mint a krateres sütinél). 

Hozzávalók a tésztához:

6 tojás 

6 ek kókuszolaj

30 g diawellnes 4 SZERES erősségű édesítő

100 g zabpehelyliszt 

1 sütőpor 

 2 ek kakaópor

 0,5 dl víz 

Töltelékhez:

250 g krémtúró 

15 g 4-szeres édesítő 

1 tojás 

1 bio citrom reszelt héja 

Elkészítése :

A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét habbá verem, a sárgájához hozzá keverem az édesítőt, fehéredésig keverem, majd a kókuszolajat és a vizet is hozzá adagolom, habosra kikekevem. Végül a kimért száraz hozzávalókat belekeverem, majd óvatosan a tojásfehérje habot. Sütőpapíros tepsibe (kB 21x27) öntöm és rákanalazom a túrókrémet (amit egyszerűen kanállal jól kikeverek). 

180 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm. 


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Hortobágyi húsos palacsinta

Pacalpörkölt