Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

A magyar konyháról

A magyar konyha talán egyik leghíresebb fűszere a pirospaprika!

A külföldiek számára el sem képzelhető magyar étel paprika nélkül, sokan úgy gondolják, hogy nálunk minden fogás piros lében úszik. Hát bizony majdnem kiszorította a régi, híres magyar fűszereket, amelyek pedig sok fajta zamatot, változatos ízt adtak az ételnek. Ilyenek például: majoranna, borsikafű, kömény, ánizs, bors, gyömbér, szerecsendió, sáfrány.


Szerencsére ma már a háziasszonyok szeretnek változatosan főzni, régi és új fajta fűszereket felhasználni illetve kombinálni.

Egy jó tanács: Ne használjunk egyszerre túl sokfajta fűszert, némelyek felerősítik egymást, mások nem illenek össze. Ne bánjunk túl bőkezűen a fűszerekkel, nehogy az étel saját ízét is elnyomjuk vele, inkább többször fűszerezzünk, ha szükséges.


Ma már nagyon sok fajta ételt átvettünk más nemzetektől illetve saját ízvilágunkra alakítottuk: pl. Magyaros pizza, tortilla.

Na de ez nem azt jelenti, hogy ne lennének nagyon finom magyaros ételek, amikhez bizony kell a finom őrölt paprika, paprika, paradicsom hisz anélkül el sem tudnánk képzelni. 

Blogunkban igyekszünk a méltán híres magyar ételeket bemutatni pl: halászlé, babgulyás, pacalpörkölt, lecsó, annál is inkább, mivel mi is nagyon szeretjük és kis konyhánkban sűrűn elkészítjük.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...