A magyar konyháról
A magyar konyha talán egyik leghíresebb fűszere a pirospaprika!
Szerencsére ma már a háziasszonyok szeretnek változatosan főzni, régi és új fajta fűszereket felhasználni illetve kombinálni.
Egy jó tanács: Ne használjunk egyszerre túl sokfajta fűszert, némelyek felerősítik egymást, mások nem illenek össze. Ne bánjunk túl bőkezűen a fűszerekkel, nehogy az étel saját ízét is elnyomjuk vele, inkább többször fűszerezzünk, ha szükséges.
Ma már nagyon sok fajta ételt átvettünk más nemzetektől illetve saját ízvilágunkra alakítottuk: pl. Magyaros pizza, tortilla.
Na de ez nem azt jelenti, hogy ne lennének nagyon finom magyaros ételek, amikhez bizony kell a finom őrölt paprika, paprika, paradicsom hisz anélkül el sem tudnánk képzelni.
Blogunkban igyekszünk a méltán híres magyar ételeket bemutatni pl: halászlé, babgulyás, pacalpörkölt, lecsó, annál is inkább, mivel mi is nagyon szeretjük és kis konyhánkban sűrűn elkészítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése