Zselatinos sütemény

Hozzávalók:

12 tojás, 18 evőkanál porcukor, 4 pohár tejföl, 6 cs vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaó, 3 dl málnaszörp, 4 cs 25gr zselatinpor

Elkészítése:
  • Összekeverek 6 tojást 6 evőkanál porcukrot és 2 cs vaníliás cukrot. 1 cs zselatinport 2 dl forróvízben feloldom és az egészet összekeverem. Nagyméretű gáztepsibe öntöm, hűtőbe rakom
  • Mikor megdermedt a maradék 6 tojást, 6 evőkanál porcukrot, 2 cs vaníliás cukrot, 2 evőkanál kakaót összekeverem és a 2 dl forróvízben feloldott 1 cs zselatinnal elkeverem. Ezt nagyon óvatosan, lassan a megdermedt rétegre öntöm.
  • A 4 tejfölt 6 kanál porcukorral, 2 cs vaníliás cukorral, és a 2 dl forróvízben felolvasztott zselatinnal összekeverem és szintén a megdermedt második rétegre öntöm.
  • Utánna kb. 2-3 dl málnaszörppel keverem össze a negyedik csomag zselatint, amelyet szintén 2 dl forróvízben feloldottam. Ezt is óvatosan a megdermedt rétegekre öntöm. Ha jól sikerül rövid idő alatt megdermed.  

Megjegyzések

  1. Kedves Liza! Köszönöm, hogy a 400. rendszeres olvasóm lettél! Gratulálok a blogodhoz, sok sikert kívánok! Limara

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta