Bakonyi sertésragu nokedlivel



Az eredeti bakonyi sertésszelet receptjét egy kicsit megváltoztattam. Vendégeket vártunk, és nem tudtam eldönteni a sertéshús elegendő lesz-e, ezért úgy döntöttem, hogy másképp készítem el. Az eredmény szerintem jó lett, a vendégeknek is nagyon ízlett (és elég is lett!). 
Azóta így készítem, sőt kedvenc ételem. 
Mi nagyon szeretjük azokat az ételeket amihez paprikát, paradicsomot, hagymát rakunk, tehát az igazi magyaros ízvilágot tükrözi.
Íme a recept:

Hozzávalók:
1 kg sertéshús (comb vagy lapocka)
10 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 kk törött paprika
1 - 2 paprika
1 paradicsom
30 dkg gomba (vagy 1 konzervgomba)
1 kis pohár tejföl

Elkészítése:
A húst kockára darabolom, kevés olajon fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, majd felöntöm egy kis vízzel, hogy párolódjon. A szalonnát kicsire vágva zsírjára sütöm. Közben a hagymát, a fehér paprikát, paradicsomot és a gombát  is feldarabolom. 



A szalonnához először a hagymát adom és üvegesre párolom, hozzáadom a fehér paprikát, paradicsomot, majd a gombát és erős tűzön gyorsan zsírjára pirítom. Tűzről levéve hozzáadom a törött paprikát, az áttört fokhagymát, kb 1 dl vizet, ízlés szerint sót, borsot és összeforralom.



Beleteszem a félig megpuhult húst levével együtt és mérsékelt tűzön tovább párolom. Ha már megpuhult behabarom. 



A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 jó evőkanál lisztet csomómentesre kikeverek és lassan a raguhoz adom, majd összeforralom. Nokedlivel tálalom.




Megjegyzések

  1. Ez tényleg nagyon jó ötlet, kiadósabb így az étel, én is kipróbálom. A túróval töltött gombafejek is gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  2. Egy kevés újhagymával még izgalmasabb.
    Üdv Kati

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta