Sütőtökös szilvakrémleves fahéjas grízgalukával
Hozzávalók:
50 dkg sütőtök
50 dkg szilva
1 mk fahéj
cukor ízlés szerint
1 dl tejszín
Elkészítése:
50 dkg sütőtök
50 dkg szilva
1 mk fahéj
cukor ízlés szerint
1 dl tejszín
Elkészítése:
A szilvát és a sült sütőtököt, feltesszük főni. Annyi vízben, amennyi ellepi + 2 ujjnyi. Fahéjjal, cukorral ízesítem. Mikor jól megfőtt a tűzről félrehúzva botmixerrel összeturmixolom. Végül tejszínnel dúsítva összeforralom.
Grízgaluska: A kedvenc grízgaluska receptem, amit ha sósan készítünk zöldséglevesbe is kitűnő.
Kell hozzá 1 tojás amit szétválasztok, hogy a fehérjét enyhén felverjem. Ezután összekeverem a sárgájával, adok hozzá 3 ek. étolajat, 7 ek.búzadarát, 1 késhegynyi szódabikarbónát. Mivel ez esetben édes leveshez készítem teszek még hozzá 1 vaníliás cukrot, pici porcukrot és fahéjat. Az egészet jól összedolgozom és fél órát hűtőben pihentetem. Majd enyhén sós, forrásba levő vízbe kifőzöm.
Grízgaluska: A kedvenc grízgaluska receptem, amit ha sósan készítünk zöldséglevesbe is kitűnő.
Kell hozzá 1 tojás amit szétválasztok, hogy a fehérjét enyhén felverjem. Ezután összekeverem a sárgájával, adok hozzá 3 ek. étolajat, 7 ek.búzadarát, 1 késhegynyi szódabikarbónát. Mivel ez esetben édes leveshez készítem teszek még hozzá 1 vaníliás cukrot, pici porcukrot és fahéjat. Az egészet jól összedolgozom és fél órát hűtőben pihentetem. Majd enyhén sós, forrásba levő vízbe kifőzöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése