Vegetáriánus pizza


Hozzávalók:

pizzatészta, pizza alapkrém, gomba, kukorica, zöldborsó, brokkoli, olíva bogyó vagy egyéb zöldségféle, trappista sajt, oregánó, kakukkfű

Elkészítése:

A pizzatésztát megkenem a paradicsomos krémmel, nyers szeletelt gombát és a többi zöldségfélét rárakom, oregánóval, kakukkfűvel  ízesítem, rászórom a reszelt sajtot és előmelegített sütőben megsütöm.









Salátás pizza
Hozzávalók:

pizzatészta, pizza alapkrém
10 dkg sonka, 10 dkg trappista sajt, paradicsom, paprika, uborka, fejessaláta
besamelmártáshoz: 3 ek liszt, 2 dl tej, 4 dkg vaj, cayenne-i bors
kefír  

Elkészítése:
A tésztát megkenem a pizzakrémmel, metéltre darabolt sonka szeleteket rárakom, sajttal megszórom és megsütöm. Ha megsült karikára vágott paradicsomot, uborkát, paprikát és csíkokra vágott fejes salátát teszek rá. Kefírrel és sajttal dúsított besamell mártással leöntve tálalom.
Besamelmártás készítése: a vajat lábasban felhevítem, beleöntöm a lisztet és állandó kevergetés mellett, amíg habzani nem kezd tűz fölött tartom. Ne piruljon meg nagyon, mert akkor barna mártás lesz belőle. Mikor éppen pirulni kezd hozzáöntöm apránként a forró tejet  és állandó keverés mellett sűrű mártássá főzöm. Sóval, cayenne-i borssal ízesítem. Ha ehhez oregánót, bazsalikomot teszek megkapom a fehér pizzamártást.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta