OROSZKRÉM TORTA

Férjem egyik kedvenc tortája, ezért ezt sütöttem szülinapjára. Sajnos a narancsok, amivel díszíteni szerettem volna gyerkőceim gyomrában landoltak, így csak szép fehéren maradt.

Hozzávalók:
A krémhez: 
2 cs. vaníliás puding
8 dl tej
5 ek cukor
fél dl rum
10 dkg mazsola
7 dl Hullala tejszín

Elkészítése:
Először is megsütöttem a jól bevált vizespiskótámat. Majd elkészítettem a tölteléket a következőképp: a mazsolát már jó előre beáztattam a rumba, majd hozzáadtam a tejhez és a cukorral, pudinggal összefőztem. Hagytam kihűlni, és hozzákevertem kb 4 dl keményre felvert tejszínt.
A tortát 4 részre szeltem, mert a magassága kiadta. Ezután megkentem a krémmel. A tetejét és az oldalát pedig a maradék felvert tejszínnel egyenletesen bevontam, majd díszítettem.

Megjegyzések

  1. Áldott, békés Karácsonyt kívánok nektek és egész családotoknak!

    VálaszTörlés
  2. Azt nem tudom, hogy hol voltam eddig, hogy nem láttam ezt a gyönyörű tortádat. Imádom. Pécsen a Mecsek cukrászdában lehet isteni finomat kapni, itt Pesten nem tudom, hogy hol. Köszönöm, mentettem!:):):)

    VálaszTörlés
  3. Tücsi nagyon szépen köszönjük kedves megjegyzéseid, igazán jól esnek!:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta