OROSZKRÉM TORTA
Férjem egyik kedvenc tortája, ezért ezt sütöttem szülinapjára. Sajnos a narancsok, amivel díszíteni szerettem volna gyerkőceim gyomrában landoltak, így csak szép fehéren maradt.
Hozzávalók:
A krémhez:
2 cs. vaníliás puding
8 dl tej
5 ek cukor
fél dl rum
10 dkg mazsola
7 dl Hullala tejszín
2 cs. vaníliás puding
8 dl tej
5 ek cukor
fél dl rum
10 dkg mazsola
7 dl Hullala tejszín
Elkészítése:
Először is megsütöttem a jól bevált vizespiskótámat. Majd elkészítettem a tölteléket a következőképp: a mazsolát már jó előre beáztattam a rumba, majd hozzáadtam a tejhez és a cukorral, pudinggal összefőztem. Hagytam kihűlni, és hozzákevertem kb 4 dl keményre felvert tejszínt.
A tortát 4 részre szeltem, mert a magassága kiadta. Ezután megkentem a krémmel. A tetejét és az oldalát pedig a maradék felvert tejszínnel egyenletesen bevontam, majd díszítettem.
Áldott, békés Karácsonyt kívánok nektek és egész családotoknak!
VálaszTörlésAzt nem tudom, hogy hol voltam eddig, hogy nem láttam ezt a gyönyörű tortádat. Imádom. Pécsen a Mecsek cukrászdában lehet isteni finomat kapni, itt Pesten nem tudom, hogy hol. Köszönöm, mentettem!:):):)
VálaszTörlésTücsi nagyon szépen köszönjük kedves megjegyzéseid, igazán jól esnek!:)
VálaszTörlés