Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

TORTILLA babos virslivel


Ezt az ételt már lassan egy éve ki szeretném próbálni, de valahogy mindig halasztódott. Most végre rászántam magam és péntek tiszteletére elkészítettem. A kép lehet, hogy nem a legjobban sikerült róla, de az íze finom. Végül is igen könnyen elkészíthető és sokféleképp variálható. Szinte bármi belerakható, amit az ember megtalál a hűtőben. A mi hűtőnkbe a következők voltak fellelhetők:Hozzávalók a tortilla alapreceptjéhez:
30 dkg liszt, 3 dkg zsír (2 ek. olaj), 1,5 dl langyos víz,
fél tk. szárított élesztő ( de ha nincs a sima élesztő is megteszi kb 2 dkg) 1 tk. só
Töltelékhez:
4 fej vöröshagyma, 2 pár virsli, 25 dkg bab, tejföl, majonéz


Összekevertem a hozzávalót, simára dolgoztam és 6 cipóra osztottam. Fél órát kelni hagytam, majd kinyújtottam kb.18 cm-es átmérőjű kör alakúra. Én palacsinta sütőbe sütöttem ki, amit nem is kellett olajozni. 3-4 perc alatt sül ki, természetesen mindkét felét meg kell sütni.

A töltelék a következőképpen készült:
A babot megfőztem, de csak kevés vízben és odaügyelve nehogy lesüljön. Picit mindig öntöttem hozzá. A végén beleraktam a felkarikázott virslit és együtt még egy pár percig főztem, majd hagytam, hogy elforrja a levét.
A hagymát felkarikáztam, kevés olajon odatettem dinsztelődni, sóztam és fedő alatt hagytam kicsit párolódni. Persze gyakori kevergetés mellett. Mikor a hagyma jól megpuhult hozzádobtam a virslis babot pici főzőlevével együtt.
A kisült tortillából tölcsért formáztam és megtöltöttem a babos töltelékkel. Majonézt összekevertem egy kis tejföllel ezzel meglocsolva tálaltam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...