Country leves

A Vacsoracsatában láttam ezt a levest. Mamámnak egyből megtetszett és kérte készítsem el, hisz bab van benne és neki ez a kedvenc zöldsége. Egyáltalán nem bonyolult! Nekem konzerv bab és kukorica volt otthon abból készítettem. Finom lett, mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók:
25 dkg fejtett bab (vagy 1 doboz babkonzerv)
25 dkg kukorica (vagy 1 doboz kukorica)
1 fej vöröshagyma
10 dkg szárazkolbász
1 kk törött pirospaprika
spagetti (amit én úgy méretezek, hogy ahány személyre készül a leves annyi marék tészta)

Elkészítése:
A babot és a kukoricát vegetás vízbe odateszem főni. Közben a kockára vágott hagymát megpirítom, rádobom a felkarikázott kolbászt. Kicsit átsütöm, majd tűzről levéve hozzáadom a törött paprikát, mikor ez is megvan hozzáöntöm a már megfőtt babhoz (természetesen a konzerv babot, kukoricát nem kell főzni előre, ilyenkor csak az eddig elkészült levesalaphoz hozzáadom a konzerv zöldségeket, majd felöntöm vízzel). Sóval, borssal fűszerezem, megszórom petrezselyemzölddel, majd újraforráskor hozzászórom a 4-be tördelt spagettit. Együtt készre főzöm.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta