Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Halászlé pontyból

Halászlevet még karácsony szentestéjére főztem, de most találtam meg a róla készült képet. Nagyon megörültem neki, mert már azt hittem, hogy elveszett a többi ételképpel együtt.
Sokféleképpen készítik el, én a szegedi halászlevet szoktam főzni annyi különbséggel, hogy most csak egyfajta halból készült viszont vásároltam hozzá halfejet és farkot.


Hozzávalók:
1 db 1-1,5 kg-os ponty
fél kg halfej és farok
2 nagy fej hagyma
1 db paprika
1 paradicsom
2-3 tk pirospaprika (ízlés szerint),
2 halászlékocka
"Erős Pista" paprikakrém, só

 Elkészítése:
A halat megtisztítom, alaposan megmosom, lecsapom a fejét-farkát, a színhúst ujjnyi vastagra felszeletem és besózom (ha van ikrája vagy teje azt is a színhúshoz teszem). A fejet és a farkat (elég nagyra vágom a farkát, hogy legyen rajta hús is) annyi vízzel teszem fel főni, hogy elegendő legyen  az alaplé a leveshez (utólag csak keveset keljen pótolni). Beleteszem a megtisztított, felkarikázott hagymát, paprikát, paradicsomot, kissé megsózom és fedő alatt lassú tűzön addig főzöm, amíg a hús teljesen lefő a csontokról (1-1,5 óra). Szitakanálon átszűröm, átpasszírozom, visszarakom az alaplébe és együtt felforralom, elkeverem benne a pirospaprikát, hozzáadom a halászlékockákat, összeforralom és végül belerakom a besózott haldarabokat. Lassú forralással, csak rázogatva a lábast további 10-15 percig főzöm. Azonnal még forrón tálalom. Cseresznye paprikát vagy erős paprikakrémet adok hozzá, mert van aki csípősen szereti.
 
Mióta kókuszzsírral sütök-főzök a hagymát először megdinsztelem egy kevés kókuszzsíron és úgy öntöm fel vízzel.

A törött paprikát is mielőtt a leveshez adom picit kókuszzsíron megfuttatom, majd felhígítom egy kis levessel és végül a többi léhez öntöm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...