Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Sós stangli


Ez egy nagyon egyszerű sós nassolni való. Azért szeretem, mert gyorsan elkészül és ha kimarad pár napra is még nagyon finom puha maradt.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 tojás
1 ek só
1/2 cs szalalkáli
reszelt sajt

szezámmag, napraforgómag, köménymag, tökmag

Elkészítése:
A szalalkálit a liszttel jól elkeverem, a többi hozzávalókkal összegyúrom, ujjnyi vastagságúra kinyújtom. A tetejét tojással megkenem és reszelt sajttal vagy magvakkal jól megszórom. Csöröge metélővel vékony csíkokra vágom. Papírral kibélelt tepsibe rakom és közép meleg sütőben aranysárgára sütöm.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...