Sós stangli
Ez egy nagyon egyszerű sós nassolni való. Azért szeretem, mert gyorsan elkészül és ha kimarad pár napra is még nagyon finom puha maradt.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 tojás
1 ek só
1/2 cs szalalkáli
reszelt sajt
szezámmag, napraforgómag, köménymag, tökmag
szezámmag, napraforgómag, köménymag, tökmag
Elkészítése:
Ha szalalkalim nincs...mit tehetek a heljebe???De regen keresem a sos tangli receptet!!!Koszonom!!Szia.
VálaszTörlésNem szeretem a szalalkális recepteket, mert nem bírom a szagát. Illetve, egyszer csináltam vele pogácsát és a lakásból ki lehetett kergetni!:))
VálaszTörlésSzia Judy! Szerintem szódabikarbónával is helyettesíthető!
VálaszTörlés50 dkg liszthez ebből 1 teáskanálnyi lehet tenni.
Szepyke, hát tényleg nem a legjobb illata van, (ha ugyan lehet ezt illatnak nevezni).
De az én sütőm nagyon jól zár úgy hogy csak a sütés végén érződött csak, mikor a sütőt kinyitottam!
Én élesztővel készítem - Anyu után, immár (juszt se mondom meg:)) éve, és igen finom!
VálaszTörlésAz első szalakális tésztát kidobtam, azt hittem megromlott..
Ma már tudom, mivel jár a sütése, de pld. a Repülő krémes, ami Isteni finom!
Ennek a Repülő krémesnek utána nézek!
VálaszTörlésMajd kipróbálom az élesztős változatot is.
Szeretem a szalalkálival készült tésztákat, mert nagyon könnyű lesz a tésztája. Krémesnek meg isteni:))
VálaszTörlésSós stanglit még szalalkálival nem készítettem, de most karácsonyra elkészítem. Mentettem:)))))