Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Szülinapi torták

Az unokatesóm szülinapjára 2 tortát sütöttem. Nagyon ízlett neki a mákos-diós krémes,  így annak a receptje alapján készítettem el. Először csak egy tortát akartam, de rájöttem, hogy nekem nagyon kicsi a szívtorta formám, de a recept szerint az alapanyagok 2 tortát is kiadnak. De, hogy mégse  egyforma legyen kicsit megvariáltam.

Első torta: Mákos-diós krémtorta


Hozzávalók:  itt olvasható

Elkészítése:
Először is a mézes lapok hozzávalóit összegyúrtam és 3 részre szétosztottam.
Az egyik laphoz 1 ek-nyi kakaóport is kevertem. Bár utólag belátom ez majdnem kár volt, mert kicsit kemény lett így a lap és nehezen tudott megpuhulni, sőt talán igazi puha nem is lett, de gondoltam úgy is elfogy, mivel a mi családunk nagy sütemény faló "family".
Tehát a 3 rész tésztát a  formába külön-külön beletettem, pohár segítségével  kinyújtottam a szívformára és kisütöttem (egyesével).
Majd kisütöttem a mákos piskótát is (ezt már egyszerre). Mikor a piskóta  kihűlt 3 részre vágtam (vagyis helyesbítek drága nagymamámat megkértem legyen szíves nekem 3-ba vágni, mert ő ehhez nagyon ért).

Tehát a lapok kisültek mind a két tortához.

Ezután összeállítottam az elsőt. Alulra mézes lap, krém, mákos piskóta, krém, mézes lap és a tetejére is egy kis krém, végül a pirított diós máz. Krémből ugyanannyi mennyiséget készítettem hozzá, mint az eredeti recept, mivel a díszítéshez szükség volt rá.

Majd elkészítettem a második tortát is aminek a következő nevet adtam:

Puncsos máktorta


Ehhez a még meglévő 2 mákos piskótát (alulra, felülre) és a kakaós mézes lapot (középre) használtam fel.
Külön krémet készítettem hozzá: 2 puncspuding, 7 dl tej, 15 dkg porcukor, 37,5 dkg margarin
A pudingot megfőztem a tejben. A margarint habosra kevertem a porcukorral. Mikor a puding kihűlt a margarinnal összekevertem.
A tetejére csokimázt készítettem: 5 ek porcukrot, 5 dkg vajat, 3 ek kakaóport és 3 ek forróvizet vízgőz fölött megolvasztottam, egy kicsit hűlni hagytam úgy kentem a torta tetejére.
Tetejére rózsákat nyomtam (erre hagytam krémet) díszítőpisztollyal.
Másnapra lesz nagyon finom puha.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...