Rázóka

Rázóka, vagy minek is nevezzelek? Hát vegyük csak sorra: nokedlis, krumplis, tejfölös ...
A férjem hozta munkahelyéről a receptet az egyik munkatársa anyukája szokta ezt készíteni. A nevet is ők adták neki. De hogy miért? Ezt nem tudom. Náluk nagy kedvenc, de bizton állíthatom nálunk sem utoljára volt elkészítve!

Hozzávalók:
2 tojás

4 dl víz
liszt
50 dkg krumpli
2 tejföl
2 dl tejszín
fokhagyma ( az eredeti receptben ez nem szerepelt)
30 dkg császárszalonna (de lehetne sonka is)
bors
10 dkg reszelt sajt
 

Elkészítése:
A krumplit megpucolom, felkockázom és felteszem főni.
Közben a tojásból, vízből és annyi lisztből amennyit ez bevesz nokedlit készítek. Forrásba lévő vízbe beleszaggatom és kifőzöm.
A császárszalonnát felkockázom, egy nagyobb edénybe átpirítom, mert mikor ezzel megvagyok, félrehúzom a tűzről, hozzáöntöm a leszűrt krumplit és nokedlit. Erre jön a tejszín, tejföl és az összenyomott fokhagyma. Sózom, borsozom ízlés szerint, majd a tűzre visszatéve átforrósítom.
Reszelt sajttal megszórva tálalom.

Megjegyzések

  1. De jó kis egy tál étel!
    Nagyon jó a neve is, és guszta a tálalás!!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Andi!
    Képzeld a maradékot, ma felturbóztam kicsit! Darált húsból pörit készítettem és a rázóka lett hozzá a köret! + Tejfölös ubisaláta

    VálaszTörlés
  3. Hát ez a hidegebb napokon kincskaja! :) Igazi, laktatós, variálható finomság. Remekül hangzik!

    VálaszTörlés
  4. Raindrop!
    Valóban az érdemes elkészíteni!

    VálaszTörlés
  5. Na ezt en is le irom!Nagyon finom kell lenie!!!Szia.

    VálaszTörlés
  6. Szuper laktatós kaja. Akár kapálni is lehetne menni utána :-) Pont nekünk való. Kipróbáljuk. Köszi!

    VálaszTörlés
  7. Judy!
    Valóban finom, próbáld ki!

    VálaszTörlés
  8. Ani!
    Hát igen , de most inkább csak a hólapátolás jöhet szóba!
    Jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta