Rázóka
Rázóka, vagy minek is nevezzelek? Hát vegyük csak sorra: nokedlis, krumplis, tejfölös ...
A férjem hozta munkahelyéről a receptet az egyik munkatársa anyukája szokta ezt készíteni. A nevet is ők adták neki. De hogy miért? Ezt nem tudom. Náluk nagy kedvenc, de bizton állíthatom nálunk sem utoljára volt elkészítve!
A férjem hozta munkahelyéről a receptet az egyik munkatársa anyukája szokta ezt készíteni. A nevet is ők adták neki. De hogy miért? Ezt nem tudom. Náluk nagy kedvenc, de bizton állíthatom nálunk sem utoljára volt elkészítve!
Hozzávalók:
2 tojás
4 dl víz
liszt
50 dkg krumpli
2 tejföl
2 dl tejszín
fokhagyma ( az eredeti receptben ez nem szerepelt)
30 dkg császárszalonna (de lehetne sonka is)
bors
10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A krumplit megpucolom, felkockázom és felteszem főni.
Közben a tojásból, vízből és annyi lisztből amennyit ez bevesz nokedlit készítek. Forrásba lévő vízbe beleszaggatom és kifőzöm.
A császárszalonnát felkockázom, egy nagyobb edénybe átpirítom, mert mikor ezzel megvagyok, félrehúzom a tűzről, hozzáöntöm a leszűrt krumplit és nokedlit. Erre jön a tejszín, tejföl és az összenyomott fokhagyma. Sózom, borsozom ízlés szerint, majd a tűzre visszatéve átforrósítom.
Reszelt sajttal megszórva tálalom.
De jó kis egy tál étel!
VálaszTörlésNagyon jó a neve is, és guszta a tálalás!!!!
Köszi Andi!
VálaszTörlésKépzeld a maradékot, ma felturbóztam kicsit! Darált húsból pörit készítettem és a rázóka lett hozzá a köret! + Tejfölös ubisaláta
Hát ez a hidegebb napokon kincskaja! :) Igazi, laktatós, variálható finomság. Remekül hangzik!
VálaszTörlésRaindrop!
VálaszTörlésValóban az érdemes elkészíteni!
Na ezt en is le irom!Nagyon finom kell lenie!!!Szia.
VálaszTörlésSzuper laktatós kaja. Akár kapálni is lehetne menni utána :-) Pont nekünk való. Kipróbáljuk. Köszi!
VálaszTörlésJudy!
VálaszTörlésValóban finom, próbáld ki!
Ani!
VálaszTörlésHát igen , de most inkább csak a hólapátolás jöhet szóba!
Jó étvágyat hozzá!