Kiemelt bejegyzés

Csörögefánk

Egy vasárnap délután nagyon sütemény éhesek voltunk, így valami gyors, egyszerű finomságot kellet kitalálnom. Már rég készítettem csörög...

Ananászos currys sertésragu


Változatosság kedvéért most megpróbálkoztam egy indiai étel elkészítésével.
Kicsit azt hiszem nekünk szokatlan ízhatású ez az édes- savanyú mártással készített étel, de kifejezetten finom.

Hozzávalók:
 60 dkg karaj (vagy csirkehús)
 1 ananász konzerv
 1 tojássárgája
 1/2 citrom leve
 2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
 1 fej vöröshagyma
1 kis doboz paradicsompüré
 1 mokkás kanál curry por
 só, őrölt bors ízlés szerint

Elkészítése:
A lisztet, tojássárgáját, citromlét, sót, 3 ek. ananászlét összekeverem és ebbe belerakom a a felcsíkozott húst. Jól megforgatom benne, és legalább félórára félreteszem.
Közben a vöröshagymát megtisztítom és apróra darabolom, majd kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a mártásos husit, ízlés szerint sózom, borsozom és jól átsütöm. 
Ha kész tűzállótálba szedem.
A visszamaradt levébe beleteszem a curry port, a paradicsompürét és a leszűrt ananász kockákat. Ezt is mártás sűrűségűre hígítom az ananászlével, összeforralom és a húsra öntöm.
Forró sütőben 40-45 percig sütöm.
Párolt rizzsel tálalom.

5 megjegyzés:

  1. Ó a férjem szereti az ananászos húsokat :)

    VálaszTörlés
  2. Van pár kérdés a blogomba, gyertek kérlek :))))

    VálaszTörlés
  3. Bianka megyek, kíváncsi vagyok a kérdésekre!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretem az édeskés ételeket! Ez is tökéletes lehet!:)

    VálaszTörlés
  5. Szepyke, eddig én idegenkedtem tőle, de azt hiszem én is megkedveltem. Fini volt!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...