Ananászos currys sertésragu
Változatosság kedvéért most megpróbálkoztam egy indiai étel elkészítésével.
Kicsit azt hiszem nekünk szokatlan ízhatású ez az édes- savanyú mártással készített étel, de kifejezetten finom.
Hozzávalók:
60 dkg karaj (vagy csirkehús)
1 ananász konzerv
1 tojássárgája
1 ananász konzerv
1 tojássárgája
1/2 citrom leve
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 kis doboz paradicsompüré
1 mokkás kanál curry por
só, őrölt bors ízlés szerint
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 kis doboz paradicsompüré
1 mokkás kanál curry por
só, őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A lisztet, tojássárgáját, citromlét, sót, 3 ek. ananászlét összekeverem és ebbe belerakom a a felcsíkozott húst. Jól megforgatom benne, és legalább félórára félreteszem.
Közben a vöröshagymát megtisztítom és apróra darabolom, majd kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a mártásos husit, ízlés szerint sózom, borsozom és jól átsütöm.
Ha kész tűzállótálba szedem.
A visszamaradt levébe beleteszem a curry port, a paradicsompürét és a leszűrt ananász kockákat. Ezt is mártás sűrűségűre hígítom az ananászlével, összeforralom és a húsra öntöm.
Forró sütőben 40-45 percig sütöm.
Párolt rizzsel tálalom.
Ó a férjem szereti az ananászos húsokat :)
VálaszTörlésVan pár kérdés a blogomba, gyertek kérlek :))))
VálaszTörlésBianka megyek, kíváncsi vagyok a kérdésekre!
VálaszTörlésNagyon szeretem az édeskés ételeket! Ez is tökéletes lehet!:)
VálaszTörlésSzepyke, eddig én idegenkedtem tőle, de azt hiszem én is megkedveltem. Fini volt!
VálaszTörlés