Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Sárgarépa krémleves "margarétával"

Lizától születésnapomra szakácskönyvet kaptam többek között. Ebből lestem ki ezt a nagyon finom levest.
A tányér amibe szervírozva van a férjem és a fiúk ajándéka.
A díszítés a férjem keze nyomát dicséri. Hát gyakrabban is belátogathatna a konyhába!

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1/2 kg sárgarépa
1 ek olaj
2 húsleves kocka
1 dl tejszín
5 ek lisztből rántás
bors

Díszítés:
felkarikázott répa
újhagyma

Elkészítés:
A megtisztított hagymát apróra vágom. A megpucolt sárgarépát felkarikázom. Majd ezeket forró olajon megdinsztelem. Felöntöm 3 dl vízzel és hozzáadom a húsleves kockát és 5 percig főzöm.
A megpuhult répát szitán áttöröm, majd felöntöm 1,2 dl hideg vízzel, hozzáadom a tejszínt is. Az egészet felfőzöm. 5 ek lisztből rántást készítek, amit hozzáöntök a leveshez állandó kevergetés mellett. Borssal ízesítem. Só már csak nagyon kevés kell bele, ízlés szerint.
Végül a díszítést is elkészítem: A répakarikának a közepét kiveszem. Ez lesz a margarétám közepe. A szirmait az újhagyma fehér részéből készítem. A szár és a levél pedig a zöld részből készül.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...