Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Sárgarépa krémleves "margarétával"

Lizától születésnapomra szakácskönyvet kaptam többek között. Ebből lestem ki ezt a nagyon finom levest.
A tányér amibe szervírozva van a férjem és a fiúk ajándéka.
A díszítés a férjem keze nyomát dicséri. Hát gyakrabban is belátogathatna a konyhába!

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1/2 kg sárgarépa
1 ek olaj
2 húsleves kocka
1 dl tejszín
5 ek lisztből rántás
bors

Díszítés:
felkarikázott répa
újhagyma

Elkészítés:
A megtisztított hagymát apróra vágom. A megpucolt sárgarépát felkarikázom. Majd ezeket forró olajon megdinsztelem. Felöntöm 3 dl vízzel és hozzáadom a húsleves kockát és 5 percig főzöm.
A megpuhult répát szitán áttöröm, majd felöntöm 1,2 dl hideg vízzel, hozzáadom a tejszínt is. Az egészet felfőzöm. 5 ek lisztből rántást készítek, amit hozzáöntök a leveshez állandó kevergetés mellett. Borssal ízesítem. Só már csak nagyon kevés kell bele, ízlés szerint.
Végül a díszítést is elkészítem: A répakarikának a közepét kiveszem. Ez lesz a margarétám közepe. A szirmait az újhagyma fehér részéből készítem. A szár és a levél pedig a zöld részből készül.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...