Tejszínhabos gyümölcstorta
Ez a torta is Nagyapám szülinapjára készült. Mivel nagy a család úgy döntöttem sütök még egy tortát, biztos elég legyen. Volt otthon banánom, narancsom, meggy befőttem így lett egy gyümölcstorta is.
Hozzávalók:
2 tojás
10 dkg cukor
2 ek olaj
12 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál szódabikarbóna
4 ek víz
krémhez
2 dl tejszín (hulala)
3 dl tej
1 csomag főzés nélküli vanília pudingpor
1 banán, 1-2 narancs, pár szem meggy befőtt
25 g zselatin
2 dl meggybefőtt lé
1 tk cukor
Elkészítése:
A tojások sárgáját 2 ek vízzel és a cukorral habosra kikeverem. Szép óvatosan az olajat is hozzácsepegtetem. A tojásfehérjét kemény habnak felverem és 2 ek vizet keverek hozzá. Majd a sárgájához felváltva hozzáadogatom a szódabikarbónás lisztet és a tojásfehérjét. Kimargarinozott sütőformában, közép meleg sütőben aranysárgára sütöm.
Közben elkészítem hozzá a krémet: A vanília pudingot 3 dl tejben 3 percig keverem. Felverem a lehűtött tejszínt is. A kettőt óvatosan összevegyítem.
Mikor a tortám már kihűl rákenem ezt a krémet. A gyümölcsökkel tetszés szerint feldíszítem.
Végül elkészítem a gyümölcskocsonyát is: A meggyléhez hozzákavarom a zselatint és a cukrot, majd összeforralom. Megvárom, hogy kihűljön és ráöntöm a a tortára.
Nagyon guszta. Olyan ügyesek vagytok
VálaszTörlésKöszi Bianka!
VálaszTörlésEjha! Látom nálatok is beindult a tortagyár. :) Nagyon gusztákat csináltál, örülhetett a nagyapókád.
VálaszTörlésJaj de jól néz ki!
VálaszTörlésIsten éltesse az ünnepeltet!
Köszi Pixie Pie, Andi!
VálaszTörlésIgen a március nálunk teli van szülinapokkal!