Tepsis krumpli tejszínnel
Vasárnapi ebédhez készítettem ezt a nagyon finom és laktató köretet.
A főételt sokkal egyszerűbben oldottam meg, mint a köretet, ugyanis sütőzacskóban sütöttem meg a csirkét. Isteni lett! Olyan zacskót vásároltam - véletlen, amihez a fűszerek is adva voltak. Mivel a hús saját levében és zsírjában sül meg igazi puha, omlós, szaftos lesz. Erről nem is írok többet, hisz a csomagoláson rajta van, hogyan kell elkészíteni. Érdemes kipróbálni!
Előnye ennek a párosításnak, hogy egyszerre kisüthettem a csirkét és a burgonyát. Előbb betettem a csirkét, majd kicsit később betoltam a krumplit is (külön tepsiben), de szinte egyszerre lett kész.
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
25 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
3 dl főzőtejszín
reszelt szerecsendió
só
bors
Elkészítése:
A krumplit jól megmosom és héjában félig előfőzöm. Kicsit hűlni hagyom, majd meghámozom és felkarikázom.
Közben a szalonnát és a hagymát felkockázom, majd egy tepsibe rakom (először a szalonnát rakom be, és amikor egy pici zsírja kisült utána a hagymát) és 200 fokos sütőben kb 10 perc alatt megpirítom.
Ekkor rárakom a krumplikarikákat, összekeverem, sózom, borsozom és még kb. fél órát sütöm.
A tejszínt ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval és ezt ráöntöm a krumplira, összekeverem és még 10-15 percre visszarakom a sütőbe.
Sok-sok savanyúval isteni :)
VálaszTörlésIlyet már én is csináltam, de én nem tetem bele szalonnát!
VálaszTörlésMeggyőztél....szalonnával sokkal jobb!
Köszike! :-))
Bianka! Így van, na meg azért a husi is finom hozzá!
VálaszTörlésAndi! Nagyon jó ízt ad neki a füstölt szalonna, érdemes kipróbálni.:-)
Hello Liza, thank you for visiting my blog and comment...
VálaszTörlésyour dishes looks very delicious and very well presented, Compliments! xo
Szerintem én ezt imádnám!:)))
VálaszTörlésNina köszönöm szépen! A blogod csodálatos, megyek nézelődni!
VálaszTörlésSzepyke köszönöm, akkor egy az ízlésünk, mert nekem is nagyon ízlik!
Jaj, de mennyire olyan, mint amit én szeretek! :)
VálaszTörlésÖnmagában is sok uborkával simán megállná a helyét nálunk. :)
Raindrop, igazad van sok-sok savanyúsággal bizony nagyon finom.
VálaszTörlésÉn is szoktam tepsis burgonyát sütni - és szinte pontosan u.ezekkel a hozzávalókkal... csak épp azzal a pici különbséggel, hogy tejszín helyett tejfölt teszek rá + a tetejére reszelek sajtot (amikor épp van itthon sajt:). Kipróbálom tejszínnel is egyszer, jó ötlet, köszi. :)
VálaszTörlés