Eperkrémleves tejszínnel illetve narancslével
Itt az eper szezon és végre saját termésből süthetek-főzhetek.
Kedvenc gyümölcsöm, ezért sok mindent szoktam belőle készíteni, főleg desszerteket, de levest is.
Isteni finom így tavasszal a friss eperből készült krémleves.
Másik nagy előnye, hogy főzés nélkül, szinte 5-10 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
50-60 dkg eper
5 dl hideg tej
2 dl habtejszín
3 ek méz
2-3 ek cukor
2 vaníliás cukor
fahéj
Elkészítése:
Az epret lecsumázom, megmosom. 10 dkg-nyit félrerakok a többit turmixgéppel pépesre turmixolom, majd hozzáadom a tejet, tejszínt, mézet, cukrot (ezt ízlés szerint, függ a gyümölcs édességétől is) és együtt még tovább turmixolom. Ízesítem vaníliás cukorral, pici fahéjjal.
Hűtőbe rakom, tálalásnál beledarabolom a félrerakott epret, tejszínhabbal díszítem.
Lányom unszolására narancslével is elkészítettem. A tej helyett 0,5 l rostos narancslét öntöttem hozzá. Így is nagyon finom, egy kicsit talán pikánsabb, savanykásabb ízű, kifejezetten jó hűsítő lehet nagy melegben.
Nagyon guszta, és én nagyon szeretem!!! Most kicsit irigykedem a saját epredre, na de csak egy kicsit.:)))
VálaszTörlésNálunk egyre drágább, a hétvégén már 1500 forintba került egy kiló.:(
Nagyon fenséges lehet
VálaszTörlésImádom az eperlevest! Kérhetek? :))
VálaszTörlésNálunk is most kezd érni az eper, csak legyen jó idő rá. :)
Gizi köszönöm szépen!
VálaszTörlésTényleg jó drága, így még jobban örülök a saját termésnek:-)
Bianka! Nagyon finom, csak ajánlani tudom!
Egycsipet szívesen megkínálnálak!
Remélem felétek sem volt jég, szerencsére itt sem!